Turistički vaučeri u Semberiji važe za sedam destinacija

  • Novosti
  • 28. Jul 2020.

Imajući u vidu da je pandemija virusa korona otežala i iskomplikovala, pa čak i onemogućila putovanja u zemlje regiona i inostranstvo, brojni građani odustali su od planiranih ljetovanja.

Turistički vaučeri u Semberiji važe za sedam destinacija

Semberci razmatraju najpovoljnije opcije koje će im, ipak, omogućiti da godišnje odmore provedu na zanimljivim destinacijama u zemlji.

Jedna od mogućnosti su i turistički vaučeri Ministarstva trgovine i turizma RS.

U Semberiji se vaučer može iskoristiti na sedam destinacija. To suhoteli "Ras", „Pirg" , Spa centar „Leonida" u kompleksu Etno sela „Stanišići", Hotel „Sveti Stevan" u Banji Dvorovi, hotel "River", motel „Braća Lazić", hotel i kompleks „Semberski salaš".

U Turističkoj organizaciji Grada Bijeljina kažu da građani zovu i raspituju se o načinu na koji mogu da apliciraju za vaučer i kako da ga koriste.

- Objasnimo i uputimo ih. Mi ne možemo da apliciramo za njih, ali to mogu učiniti dvije turističke agencije iz Bijeljine koje su u sistemu vaučera - kaže Vlado Sofrenić iz gradske Turističke organizacije.

U Etno selu Stanišići kažu da interesovanja ima, ali je potražnja za smještajem u ovom kompleksu smanjena je za 80 odsto.

-Do sada imamo 14 rezervisanih vaučera, a iskorištena su četiri. Nadamo se da će biti mnogo bolje u idućem mjesecu - kaže član Upravnog odbora Udruženja ugostitelja RS "Horeka" Miloš Stanišić.

Ovo Udruženje zatražilo je od gradskih vlasti da obezbijedi i posebne vaučere na nivou Semberije koji bi stanovnici Bijeljine mogli da koriste u ugostiteljskim objektima i kafićima.

Bijeljinka Nada Sekanić planira da iskoristi vaučer, a opredijelila se za višednevni boravak u Banji Vrućici.

-Bila sam tamo i dopada mi se. Namjeravala sam da svakako idem, pa mi je tih 100 KM dobrodošlo - kaže ova Bijeljinka.

Za korištenje turističkih vaučera Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske do sada se prijavilo nešto više od 2.300 građana. Rok za prijavu za vaučere otvoren je do 15. novembra.

Trebinje prvo na listi

U jednoj od dvije turističke agencije u Bijeljini posredstvom kojih se na pojednostavljen način može iskoristiti vaučer kažu da je do sada aranžmane kod njih rezervisalo više od 500 Semberaca.
Najveće interesovanje je za Trebinje - Grad sunca, Banju Vrućicu, Nacionalni park Sutjeska.

Napominju da Republika Srpska ima odlične prirodne potencijale koji do sada i nisu bili dovoljno afirmisani, pa je ovo dobra prilika da se oni predstave i privuku posjetioce.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA