Bijeljina: 36 pacijenata u kovid bolnici, petoro u teškom stanju

U bijeljinskoj kovid-bolnici trenutno se nalazi 36 pacijenata, od kojih je petoro priključeno na respiratore i životno su ugroženi, saopšteno je na današnjem sastanku Gradskog štaba za vanredne situacije.

Bijeljina: 36 pacijenata u kovid bolnici, petoro u teškom stanju

- Od njih petoro, dvoje je intubirano, a većina drugih pacijenata koristi osnovnu potporu kiseonikom. Sve je veći broj pacijenata sa teškom kliničkom slikom prouzrokovanom zarazom virusom korona i zato nam je neophodno povećanje smještajnih kapaciteta - izjavio je vršilac dužnosti direktora bijeljinske bolnice Zlatko Maksimović.

Pod nadzorom Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Bijeljina trenutno se nalazi 416 lica, a ukupno je na virus korona pozitivno 104 građanina, istakao je doktor Duško Milovanović.

- Molim građane da shvate ozbiljnost situacije i jedino što tražimo od njih jeste poštovanje već donesenih mjera na republičkom i lokalnom nivou. Od početka pandemije u Bijeljini je preminulo 10 lica zaraženih virusom korona, što je najbolja potvrda koliko je kovid-19 opasan - naglasio je Milovanović.

Jedan od zaključaka današnjeg sastanka je da će ovog vikenda poštovanje propisanih mjera Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije zajednički kontrolisati pripadnici Кomunalne policije i Policijske uprave Bijeljina.

Zdravstveni inspektor izdao je do sada ukupno 1.270 rješenja za kućnu izolaciju, a preduzeća „Vodovod i kanalizacija" i „Eko-zaštita" juče su dezinfikovali 87 stambenih objekata i šest staračkih domova na području Grada Bijeljina.

Gradski štab za vanredne situacije apelovao je da građani nose zaštitne maske i poštuju fizičku udaljenost, uz upozorenje da se sve veći broj mladih javlja u Dom zdravlja i Bolnicu zbog obostrane upale pluća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA