Ukupno slučajeva
572 (+5)
Preminuli
15 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Ankete pokazuju da Tramp gubi i u “republikanskim” državama koje mora imati

Nova anketa CBS Njuza otkriva da aktuelni predsjednik Sjedinjenih Američkih Država gubi izbornu utrku i u državama u kojima “mora pobijediti”. Način na koji Donald Tramp rukovodi epidemiološkom krizom je uzeo danas i u politici s obzirom na to da mu glasači sve manje vjeruju.

REGION I SVIJET
FOTO: Anna Moneymaker/EPA

U Sjevernoj Karolini Joe Bajden naspram Donalda Trumpa vodi za četiri procenta (48% - 44%). Čini se poprilično nemogućim da Tramp osvoji predsjedničke izbore ukoliko ne pobjedi u ovoj državi, a osim toga Bajdenova pobjeda u Sjevernoj Karolini bi demokratima omogućila većinu Senatu. Kada je u pitanju dobijanje predsjedničkih izbora Bajdenu pak ova država ne može mnogo pomoći.

U toj državi demokrate u predsjedničkoj utrci nisu pobjedile još od 2008. godine s obzirom na to da oni uglavnom naginju republikancima, a na prošlim izborima Trump je pobijedio sa četiri procenta više, piše CNN.

Bajden je Trampu za jedan procenat pobjegao i u Džordžiji, državi u kojoj demokrate nisu pobjedile od 1992. godine. Bolje rezultate očekivano pokazuje i u Floridi, Mičigenu , Pensilvaniji i to mu daje veliki broj glasova za pobjedu u predsjedničkoj utrci.

S druge strane Tramp se bori za pobjedu u državama koje jednostavno mora imati, poput Sjeverne Karoline, a gotovo sigurno gubi u još sasvim dovoljno država da "zaglibi" u probleme.