Ukupno slučajeva
530 (+3)
Preminuli
15 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Milovan Đokić: Muškarci imaju drugačiji pogled na žensku ljepotu

U Bijeljini je nedavno otvoren kozmetički salon Mr Beauty čiji je vlasnik Milovan Đokić. Međutim, Milovan nije samo vlasnik ovog studija, već i kozmetičar.

BIJELJINA
FOTO: Bijeljina Danas

Iako je njegovo zanimanje na našim prostorima još uvijek uglavnom rezervisano za žene, ovaj mladić je svoju kreativnost usmjerio na make up i tretmane uljepšavanja.

Milovan je rođen u Subotici prije 27 godina, ali odmah posle mjesec dana došao je sa majkom u Bijeljinu, gdje je živio do desete godine. Nakon toga se selio - Modriča, Prijedor, Banjaluka, a od nedavno se vratio u naš grad.

I dok je kod nas prava rijetkost pronaći muškog kozmetičara, u svijetu je to trend.

- Muškarci imaju drugačiji pogled na žensku ljepotu, pa ih je sve više među make-up artistima. Međutim sve češće su mušterije kozmetičkih salona - idu na masaže, pedikir, a sve polularniji među jačim polom su i tretmani lica, jer treba ispratiti žene koje kao da ne stare zahvaljujući adekvatnoj njezi.

Nakon završene srednje elektrotehničke škole, Milovan je završio u Banjaluci obuku za kozmetičara, usledilo je još nekoliko edukacija i usavršavanja, a onda i rad u prvom salonu. Njegova uža specijalnost je tzv ruski volumen - svilene trepavice i šminkanje.

- Trepavice su treutno najpopularniji make up trend, jer žene vole da se probude lijepe i našminkane.

Pitali smo ga i da li je nailazio na negativne komentare, obzirom na poziv koji je izabrao.

- Predrasuda naravno ima, mada, kad bi me interesovalo šta će ko reći, nikada ne bih ispunio svoje snove. Ne može se svakome ugoditi. Bitno je da volim to što radim.

Za promociju salona dobro došle su društvene mreže, ali za ovakav posao je ipak najbolja reklama - lična preporuka.

- Cilj mi je da me ljudi upoznaju, da steknem svoj krug mušterija, nadam se da će pandemija da popusti i da se svi vratimo normalnom poslovanju. Planirao sam još neke obuke i usavršavanja. Želio bih da jednog dana, možda i ne u tako dalekoj budućnosti i ja radim edukacije kada su u pitanju trepavice i šminkanje.

Milovanova velika ljubav je i kuvanje.

- Dugo sam radio u pekari kao menadžer u prodaji i zavolio sam kuhinju. Volim da kuvam, a naročito mi je taj hobi dobro došao za vrijeme korone, da skratim vrijeme.

Kroz smijeh kaže da ukoliko ne bude prihvaćen kao kozmetičar, uvijek može da se oproba u nekom restoranu, a sudeći po fotografijama jela koje rado objavljuje na instagramu, uspjeh u kulinarstvu ne bi izostao.

Ljilja Lukić