Ukupno slučajeva
558 (+1)
Preminuli
15 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Šeranić: Plan vakcinacije za COVID-19 za RS biće gotov naredne sedmice

Kada je riječ o vakcinama, RS će se u okviru evropske nabavke medicinskih sredstava i medicinske opreme priključiti nabavci vakcina. Prvi plan vakcinacije za COVID-19 za RS će biti gotov naredne sedmice, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

REPUBLIKA SRPSKA
FOTO: Tanjug/AP

"Vakcine će biti obavezne za one građane za koje procijenimo da moraju primiti vakcinu. Zakon je tu vrlo jasan, oni koji uobičajeno imaju kontraindikaciju za ovakve vrste vakcina neće biti u obavezi da je prime, ali ciljne grupe će definisati Institut za javno zdravstvo", pojasnio je Šeranić.

"Mi razgovaramo i sa Globalnom alijansom za vakcinaciju i imunitet 'Gabi' koji usko sarađuju sa SZO. Naravno, dosta je nejasnoća kada su u pitanju ove vakcine, ono što očekujemo je da se obznani da li će se primati u jednoj dozi ili u dvije, koju vrstu imuniteta će ostaviti i na koliki period, kada će biti potrebno raditi tu vrstu vakcinacije", kazao je Šeranić.