Ukupno slučajeva
527 (+5)
Preminuli
15 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Viber uvodi zabrane za poruke, grupe i četove

Rakuten Viber uvodi nove funkcije protiv različitih spam akcija na svojoj platformi.

HighTech
FOTO: RITCHIE B. TONGO / EPA

Rakuten Viber, jedna od najpopularnijih aplikacija za besplatnu i laku komunikaciju, objavila je uvođenje više novih funkcija protiv spamovanja zarad dodatnog obezbjeđenja privatnosti korisnika kao i mogućnost pretraživanja drugih korisnika po njihovom imenu.

Nova mogućnost pretrage će biti obezbjeđenja dodatnim mjerama privatnosti, u skladu sa Viberovom posvećenošću obezbjeđivanju privatnosti za njegove korisnike.

Ljudi su redovno zasuti sa sve više informacija i u takvoj situaciji bez presedana neophodno je obezbijediti prevenciju od spamovanja. Uslijed tih pojava, izazov više nije steći što više onlajn kontakata, već to ostvariti na bezbjedan način, koji štiti korisničku privatnost. U tom smislu, nova rješenja predstavljaju pomoć korisnicima te aplikacije.

Viber će omogućiti svojim korisnicima da kontrolišu ko ih može dodavati u Zajednice i grupne četove - svi ili samo osobe čije kontakte su sačuvali u svom imeniku. Da biste primijenili ovo podešavanje, korisnici bi trebalo da prate putanju Još >Podešavanja >Privatnost >Grupe >Kontroliši ko te može dodati u grupe.

Pored toga, pozivi za učlanjenje u Nove zajednice i grupne četove primljeni od strane nepoznatih pošiljaoca će automatski biti učitani kao novi Zahtjevi za četovanje u inboksu aplikacije, kako bi glavni ekran sa četovima ostao pregledan i rasterećen od nepoželjnih zahtjeva.

Ažurirajte svoju Viber aplikaciju i počnite da kontrolišete ko smije da vas doda u četovanje, u grupe i Zajednice.