Ukupno slučajeva
572 (+5)
Preminuli
15 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Bijeljinski borci traže povećanje boračkog dodatka

Koordinacioni odbor Boračke organizacije regije Bijeljina traži da borački dodatak po mjesecu učešća u ratu bude povećan sa 1,70 na pet KM.

BIJELJINA
FOTO: Semberija info

Predsjednik Koordinacionog odbora Miodrag Stevanović rekao je novinarima, nakon sjednice odbora, da bi to za borca prve kategorije bilo oko 200 KM.

"To je svakako malo, ali bar za ta sredstva sebi može da priušti, na primjer, lijekove", rekao je Stevanović.

On kaže da borci traže prijem kod predsjednika ili premijera Republike Srpske kako bi sa njima razgovarali i "na lijep način rješavali boračke probleme".

"Borci Krajine, istočnog dijela Republike Srpske, ali i borci Semberije, Majevice i Posavine su jedinstvenog stava i spremni su na sve, jer više ne mogu da čekaju. Želimo razgovore, ali sa druge strane imamo i pritiske boraca da se izađe na proteste", rekao je Stevanović.

On je dodao da je 21. septembar rok koji su borci ostavili za ispunjenje njihovih zahtjeva.

Stevanović kaže da demobilisani borci žive sa 70 KM mjesečno, što je, kako je ocijenio, sramno i nedopustivo.

Koordinacioni odbor Boračke organzacije regije Bijeljina čine organizacije boraca Bijeljine, boračka udruženja sa teritorije Brčko distrikta, te boračke organizacije Ugljevika, Lopara, Pelagićeva i Donjeg Žabara.