Ukupno slučajeva
527 (+5)
Preminuli
15 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Bijeljina: Policija uhapsila muža nasilnika koji je prekršio zabranu prilaska

Bijeljinska policija uhapsila je M. K. zato što je mrtav pijan galamio na bivšu suprugu, a ima zabranu prilaska njoj, te zato što je odbio da postupi po naređenju policije.

BIJELJINA

Policija je sinoć oko 23 časa prilikom obavljanja svojih redovnih poslova uočila M. K. u Ulici Jovana Kroštanskogu Bijeljini.

- Provjerama je utvrđeno da je navedenoj osobi izrečena zaštitna mjera Zabranauznemiravanja ili uhođenja žrtve nasilja na osnovu rješenja Osnovnog suda u Bijeljini. On je u tom trentuku galamio, obraćajući se bivšoj supruzi koja se nalazila u dvorištu - pojasnila je portparol PU Bijeljina Aleksandra Marić.

Od strane policijskih službenika njemu je izdato naređenje da se udalji sa navedene adrese, što je isti i učinio, nakon čega se ponovo vratio, te odbio da postupi po o izdatom naređenju.

- Alkotestiranjem je utvrđeno je imao više od 2,7 promila alkohola u organizmu. O svemu je obavješten i Centar za socijalni rad. On je prekršajno sankcionisan zbog narušavanja javnog reda i mira odnosno zbog počinjenog prekršaja Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija - istakla je Marićeva.

Za sedam mjeseci ove godine, na području PU Bijeljina evidentiran je 51 slučaj nasilja u porodici od čega je 40 krivičnih djela.

- Nadležnim tužilaštvimapodnesena su 63 izvještaja. Evidentirano je 119 žrtava nasilja u porodici od čega je 30 muškog i 89 ženskog pola. Po vrsti nasilja najčešće je evidentirano fizičko, pa onda i psihičko nasilje. Tokom proteklih sedam mjeseci evidentirane su 42 lake tjelesne povrede koje su nastupile kao posledice nasilja u porodici - pojasnila je Marićeva.