Ukupno slučajeva
558 (+1)
Preminuli
15 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Rad "od kuće" na Maldivima - radni sto i zaštita od sunca na usamljenoj plaži

Radni sto uz tirkizno zeleni okean, palme i povetarac, lični asistent, čitavo vreme dostupni osvežavajući napici. Možda se na prvu čini poput preterano maštovitog popisa želja frustriranog zaposlenika koji radi od kuće, ali luksuzno odmaralište na Maldivima odnedavno nudi upravo takav "radni paket", sa svim navedenim i brojnim drugim prednostima, piše CNN.

Zanimljivosti
FOTO: Shutterstock

Turistički rizort "Nautilus Maldives" otvoren je 1. septembra, a zainteresovanim turistima i gostima nudi mogućnost da svoju "kućnu kancelariju" na tri nedelje premeste iz vlastitog doma u luksuznu kancelariju u gradu Ba, koji se nalazi na Uneskovoj listi rezervata biosfere.

Ali, ponuđeni paket zbog cene nije za svakoga.

Sedmodnevni boravak koji uključuje sedam noćenja za dvoje u jednoj od 26 luksuznih kuća na samoj plaži iznosi 23.250 dolara, a za dvonedeljni ili tronedeljni boravak tamo treba izdvojiti 37.850, odnosno 52.000 dolara.

Svima koji požele da rade na ovakav način rizort nudi "savršenu privatnost i izolovanost" u odmaralištu smeštenom na privatnom ostrvu, uz svakodnevnu mogućnost vežbanja joge, fitnesa ili meditaciju, kao i mogućnost privatnog najma luksuzne jahte kojom, nakon napornog radnog dana gosti, uz zalazak sunca mogu pratiti plivanje jata delfina.

Odlučite li se za jedan od ponuđenih paketa moći ćete svakodnevno nekoliko sati raditi i sa osamljene peščane plaže na kojoj će vas čekati radni sto i nadstrešnica za zaštitu od sunca. Na takvom će vam prizoru u pozadini bez sumnje pozavideti sve kolege tokom radnog video poziva.

Kako se sami ne biste morali opterećivati administrativnim delom prijave za dolazak na Maldive, ljubazno osoblje to će obaviti umesto vas. Za to vreme vi ćete bezbrižno ispijati koktel u privatnom salonu na aerodromu.

Maldivi su trenutno otvoreni za sve turiste koji imaju dokaz o negativnom PCR testu na kovid-19, koji ne sme biti stariji od 72 sata, računajući vreme od polaska s odredišta.

Slične pakete za sve koji rade od kuće u vreme pandemije nude i ostali atraktivni rezorti.

Tako na primer, destinacije poput Barbadosa ili Bermuda turistima nude radne vize u trajanju do godinu dana, a i brojni američki hoteli reklamiraju slične nove usluge.

Kalifornijski hotel "The Sawyer" zainteresovanima "dubokog džepa" nudi kućice uz bazen sa obezbeđenom Wi-Fi mrežom, uključenim parkiralištem i ručkom po ceni od 150 dolara dnevno, a hotel "Hamilton" u Vašingtonu lansirao je paket koji gostima nudi svakodnevno korišćenje sobe do 16 sati uz doručak, po ceni od 109 dolara dnevno.