Podrška firmi "Mega drvo" i turističkom projektu "Busija" na Majevici

Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Srebrenka Golić i ministar saobraćaja i veza Đorđe Popović posjetili su danas u Bijeljini uspješnu i izvozno orjentisanu kompaniju "Mega drvo" koja zapošljava više od 300 radnika i podržali inicijativu vlasnika ove firme Svetozara Ostojića za izgradnju turističkog kompleksa "Busija" na Majevici.

BIJELJINA

"Više od 95 odsto proizvodnje komapnija plasira na tržišta EU koja su veoma zahtjevna i Vlada Republike Srpske će u okviru mogućnosti pomoći ovog privrednika, uz želju da ovakvih privrednika bude što više", rekla je Golićeva novinarima nakon posjete u kojoj su učestvovali i pravobranilac Srpske Milimir Govedarica i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Ona je dodala da firma koja se bavi preradom drveta poštuje sve ekološke standarde, zapošljava više od 300 radnika, posluje uspješno i društveno odgovorno i zapošljava dosta ratnih vojnih invalida.

Golićeva se osvrnula i na inicijativu vlasnika firme Svetozara Ostojića za izgradnju turističkog kompleksa "Busija" na planini Majevici, ističući da to zaslužuje svu pažnju.

"Taj dio Majevice je zadivljujuća, netaknuta priroda, a ono što planira investitor Ostojić zaslužuje svu pažnju i pomoć institucija Republike Srpske", navela je Golićeva.

Prema njenim riječima, Vlada Republike Srpske je za ovaj projekat dodijelila 37 dunuma zemljišta bez naknade jer je propoznala značaj do sada urađenog i viziju budućeg turističkog kompleksa koji bi se prostirao na površini od 43 hektara zemljišta i omogućio novo zapošljavanje.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović nazvao je projekat "Busija" vizionarskim i izrazio nadu da će budući turistički kompleks postati odredište gostiju iz regiona.

On je najavio pomoć Vlade u izgradnji pristupnog puta koji će biti moderna saobraćajnica široka šest metara, navodeći da bi izgradnja ove dionice, prema preliminarnim procjenama, koštala tri miliona maraka.

Pravobranilac Milimir Govedarica rekao je da će Vlada Republike Srpske i dalje izlaziti u susret svim ozbiljnim investitorima.

Vlasnik firme "Mega drvo" Svetozar Ostojić zahvalio je svima koji podržavaju rad ove kompanije i projekat "Busija" na Majevici, navodeći da je njegova vrijednost u startu sedam miliona maraka, u drugoj fazi i do 15 miliona maraka.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić istakao je da ova kompanija prednjači u zapošljavanju radnika na području grada i učestvuje u realizaciji dualnog obrazovanja obezbjeđujući praksu za učenike Tehničke škole.

Mićić je dodao da je grad Bijeljina do sada podržao izgradnju turističkog kompleksa "Busija" sa 100.000 KM namijenjenih za infrastrukturu i najavio nastavak podrške.

20°

  • 11:00

    20°C
  • 14:00

    19°C
  • 17:00

    17°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI