Švajcarska dijaspora poklonila 28 kreveta za kovid bolnicu u Bijeljini

U Bolnicu "Sveti vračevi" u Bijeljini danas je stigla donacija Srba iz Švajcarske vrijedna 250.000 evra u kojoj je 28 bolničkih kreveta namijenjenih za opremanje kovid bolnice.

Švajcarska dijaspora poklonila 28 kreveta za kovid bolnicu u Bijeljini

Vršilac dužnosti direktora bijeljinske bolnice Zlatko Maksimović zahvalio je na vrijednoj donaciji Milanu Popoviću, predstavniku "Grupe za promociju sela Bare" i organizaciji "Nemanjići" iz švajcarskog kantona Tićino, kao i Dobrotvornoj organizaciji "Trojeručica" koja je pomogla oko realizacije ove donacije.

"U pitanju su izuzetno kvalitetni kreveti izrađeni po najsavremenijim standardima koji će služiti za smještaj u kovid bolnici, gdje se, nažalost, broj pacijenata povećava", rekao je Maksimović.

On je istakao da se bijeljinska bolnica priprema da što spremnije dočeka moguće pogoršanje epidemiološke situacije u narednim mjesecima i da se kapacitet kovid bolnice povećava sa sadašnjih 40 za još toliko bolesničkih kreveta.

Predstavnik donatora iz Švajcarske Milan Popović rekao je novinarima da su medicinski kreveti koji su dopremljeni u bijeljinsku bolnicu namijenjeni za teške bolesnike, s ciljem da se pomogne stanovništvu Semberije ukoliko dođe do širenja epidemije virusa korona.

Protojerej-stavrofor Jadranko Stojanović, član "Trojeručice", rekao je da je ovo već druga donacija bolničkih kreveta za kovid bolnicu u Bijeljini i da je u junu dopremljeno 28 medicinskih kreveta.

"Nastavićemo da radimo za dobrobit našeg naroda, to je naša misija i mi smo aktivni u cijeloj Eparhiji zvorničko-tuzlanskoj", istakao je Stojanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA