Ukupno slučajeva
765 (+35)
Preminuli
17 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Dan bez automobila - Na Gradskom trgu promovisani alternativni vidovi prevoza

U okviru „Evropske nedelje mobilnosti" na centralnom gradskog trgu u Bijeljini Agencija za bezbjednost saobraćaja RS, uz saradnju sa policijom i Auto - moto savezom RS, predstavila je poligon za obuku djece i odraslih u saobraćaju.

BIJELJINA
FOTO: Bijeljina danas

Predrag Likokur, u ime Auto - moto saveza RS, kaže da je na poligonu predstavljena ravan za simulaciju korištenja sigurnosnog pojasa, simulator prevrtanja automobila, a izložena je i oprema za kontrolu saobraćaja.

„Cilj aktivnosti je promovisanje bezbjednosti saobraćaja, te promocija alternativnih vidova prevoza, kao što su bicikli, pješačenje i druga alternativna prevozna sredstva. Na taj način ćemo poboljšati i ekološku situaciju na lokalnom nivou".

Milija Radović, zamjenik direktora Agencije za bezbjednost saobraćaja RS, kaže da se na ovakav način želi skrenuti pažnja na „Evropski dan bez automobila", odnosno na ekološki čistu mobilnost.

„Evropa je sebi zadala zadatak da do 2050. godine potpuno eliminiše emisiju ugljen - dioksida i ugljen - monoksida. U posljednjih dvadesetak godina povećana je emisija izduvnih gasova, kao rezultat kretanja vozila, za 28 odsto. Taj problem treba staviti što prije pod kontrolu, zarad našeg opstanka", istakao je Radović.