Ukupno slučajeva
1007 (+92)
Preminuli
20 (+2)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Rolerijada za kraj Sedmice urbane mobilnosti

Manifestacijom za najmlađe sugrađane „ZaRolaj“ sinoć je zvanično završena druga „Evropska sedmica urbane mobilnosti“ u Bijeljini, koja je trajala od 16. do 22. septembra.

BIJELJINA

Preko pedeset mališana na rolerima i trotinetima je učestvovalo u promotivnoj vožnji pored kanala „Dašnica", a Gradska uprava je obezbijedila poklone i medalje za sve učesnike.

Nakon rolanja proglašeni su i pobjednici fotografskog takmičenja "Semberija na točkovima", odnosno, tri fotografije sa najviše lajkova na Fejsbuk i Instagram stranicama gradskog Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske i integracije koje promovišu aktivne načine kretanja.

Fotografiju koja je dobila najveći broj lajkova (603) poslala je Slavica Kojić, drugo mjesto je pripalo Siniši Raduloviću za fotografiju sa 319 lajkova, a treće LJilji Radonja sa 299 pozitivnih reakcija na fotografiju.

Nakon proglašenja pobjednika učesnici rolerijade su učestvovali u tomboli i osvojili brojne nagrade.

Za one koje su imali manje sreće Gradska uprava je obezbijedila utješne poklone - bojanke, notese, olovaka i druge sitnice, a nesebičnu podršku u vidu nagrada obezbijedile su firme „M-bike", kafe-bar „Ono kao ljubav", Etno-selo „Stanišići" i grafički studio „Piksel".

Evropska sedmica urbane mobilnosti je imala za cilj podizanje svijesti o važnosti alternativnih načina transporta, zaštiti životne sredine i promovisanju zdravih, aktivnih načina kretanja.

U okviru ove sedmice organizovan je niz aktivnosti koje su obuhvatile anketiranje građana, zatvaranje za saobraćaj centra grada u večernjim satima, radionice za djecu, fitnes za djecu i odrasle, monitoring frekvencije saobraćaja, vožnje biciklima, rolerima i trotinetima, koncerte, predstave za djecu, kabare i film na otvorenom.

Sve aktivnosti planirane su i realizovane u partnerstvu sa Udruženjem građana „Eko-put", Tehničkom školom „Mihajlo Pupin" i Centrom za kulturu „Semberija".