Ukupno slučajeva
674 (+5)
Preminuli
17 (+2)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

On donosi magiju na dječije zabave u Bijeljini!

Klovnovi, mađioničari, animatori prerušeni u razne likove iz crtanih filmova koje su starije generacije gledali samo na cirkuskim predstavama ili TV ekranima sada su trend na dječijim rođendanskim zabavama u kućama ili igraonicama. U Bijeljini ih nema mnogo, a najpoznatiji, onaj kome se djeca najviše obraduju, je Klovn Zvrle.

BIJELJINA

Gost na gotovo svakoj rođendanskoj proslavi, zabavljač djece, ponekada i odraslih, postao je nekako neizostavan dio zabave najmlađih.

- Kada nešto radite iz ljubavi, dajete sebe maksimalno, to ne može da ne bude dobro. Oduvijek sam želio nešto gdje ću se osjećati ispunjen, naravno nisam znao šta je to, sve dok nisam osjetio čari druženja sa djecom. Taj izraz lica, osmijeh, sreću koje vidite na dječijim licima, nešto je najljepše u ovom poslu. Djeca su iskrena, njih ne možete prevariti, započinje svoju priču Klovn Zvrle za portal Bijeljina Danas.

Klovn Zvrle, u mladim danima nije ni slutio da će mu to biti životni poziv. Završio je keramičarski zanat kojim se nikada nije bavio, počinjao je raditi i druge stvari, ali se ni u jednom nije pronašao.

- Nekada davno, prije dvadesetak godina, upoznao sam Miru Albaniju, našeg drugara, koji sada, nažalost, nije više sa nama. Upoznao sam ga u jednoj novoj ulozi - bio je Djeda Mraz. Miro je bio preteča ovog posla i u dogovoru s njim krenuo sam u tu avanturu. Bio je to divan perod života - obilaziš djecu, poklanjaš im novogodišnje poklone, unosiš radost u njihove živote...

Nakon toga, kontaktirao me je prvi animator na ovom području - "Lale za velike i male", kako je sebe nazivao. Želio je da pokušamo zajedno da napravimo družinu, koja bi uveseljavala djecu širom našeg grada. I tako smo krenuli u ozbiljniji posao. Napravili smo ekipu, koja je vremenom izrasla u pravu družinu. Naučio sam mnogo od Laleta, neke trikove, počeo se šminkati u klovna, nadopunjavati se sa ostalim članovima.... Uvijek imamo unaprijed pripremljene tekstove, šale, performanse, ali skoro uvijek izađemo iz tog klišea i prilagodima situaciji kompletnu predstavu, nastavlja Klovn Zvrle.

"Lale za velike i male", nije bio iz Bijeljine, dolazio je u naš Grad, održavao predstave, ali mu je životna želja bila da živi i radi u Beogradu. Nedavno, njegova želja mu se ostavrila, a naš Klovn Zvrle ostao je sam.

- Ni jednog trenutka nisam razmišljao da ostavim posao koji volim. Nastavio sam gdje smo stali, imao sam svoju ekipu. Moja supruga i kćerka rade sa mnom, često angažujemo i dodatne animatore. Posao klovna je interesantan, smišljamo predstave, ali nekako smo se svi složili da moramo uvesti i neke inovacije. Odlučili smo se da pokušamo da naučimo i neke mađioničarske trikove, koji su sada hit po rođendanima. Našao sam jednog mađioničara u Beogradu, koji me je naučio nekim trikovima. Trenutno je aktuelan balon od sapunice, koji samo ja imam u Bijeljini. Naučio sam oko dvadeset trikova, interesantni su djeci, a često i roditeljima koji pokušavaju da odgonetnu kako ja to radim, ističe Klovn Zvrle za portal Bijeljina Danas.

Nema veće sreće ot toga kada te djeca prepoznaju na nekoj narednoj predstavi, potrče vam u zagrljaj, to je najveća sreća, ističe ovaj animator iz Bijeljine.

Trenutno je obim posla smanjen zbog pandemije, igraonice ne rade, a sve se svodi na kućne zabave, neke manje predstave i humanitane akcije.

- Posebno sam ponosan na humanitarni rad gdje pokušamo bar za trenutak da toj bolesnoj djeci izmamimo osmijeh na licu, da zaborave na svoje probleme. I sam sam imao velikih zdravstvenih problema, prijatelji su mi pomogli da to prevaziđem, tako da znam šta znači pomoći nekome. Ovo je posao sa kojim namjeravam da se bavim i u narednom periodu. Sreća, zadovoljstvo, osmijeh na licu djece se ne mogu kupiti, djeca znaju ko je iskren prema njima, ističe Kolvn Zvrle na kraju našeg razgovora.

Dječiji osmijesi svaki dan učine vedrijim, zato je zadovoljstvo raditi sa njima.

Dragan Tešić