Ukupno slučajeva
765 (+35)
Preminuli
17 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Bijeljina danas obilježava Dan grada: Dodiku najveće priznanje

Danas će u Bijeljini, nizom svečanosti, biti obilježen Dan grada, kao dan prvog oslobođenja od fašističke okupacije u Drugom svjetskom ratu. Podsjećamo, u noći između 23. i 24. septembra 1943. godine Bijeljina je prvi put oslobođena od fašizma. Iako je konačno oslobađanje od fašističkog terora bilo u aprilu 1945. godine, 24. septembar se slavi kao Dan grada.

BIJELJINA

Bijeljina je jedan od rijetkih gradova koji je zadržao Dan oslobođenja grada od fašizma.

Za današnji dan predviđen je niz događaja. Najprije će u Centru za kulturu gradonačelnik, od 10 do 10 časova i 30 minuta, organizovati prijem za predstavnike bijeljinskog SUBNOR-a. Potom će delegacije SUBNOR-a i Gradske uprave, sa gradonačelnikom Mićom Mićićem na čelu, u 11 časova, u Gradskom parku položiti cvijeće i vijence na spomenike narodnim herojima.

Tačno u podne, u Velikoj sali u Gradskoj upravi biće upriličena dodjela gradskih priznanja.

U 18 časova i 30 minuta na Trgu kralja Petra I Karađorđevića planirano je polaganje vijenaca na spomenik borcima poginulim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, a u 19. časova, u Centru za kulturu, jSvečana sjednica Skupštine grada.

Prema protokolu, na sjednici će, poslije prigodnih obraćanja zvaničnika Grada Bijeljina i kulturno-umjetničkog programa, biti uručena Povelja Grada Bijeljina srpskom članu Predsjedništva BiH, Miloradu Dodiku.

Povodom ovih dešavanja od jutarnjih sati zabranjeno je parkiranje u centru grada.