Bijeljina danas obilježava Dan grada: Dodiku najveće priznanje

Danas će u Bijeljini, nizom svečanosti, biti obilježen Dan grada, kao dan prvog oslobođenja od fašističke okupacije u Drugom svjetskom ratu. Podsjećamo, u noći između 23. i 24. septembra 1943. godine Bijeljina je prvi put oslobođena od fašizma. Iako je konačno oslobađanje od fašističkog terora bilo u aprilu 1945. godine, 24. septembar se slavi kao Dan grada.

Bijeljina danas obilježava Dan grada: Dodiku najveće priznanje

Bijeljina je jedan od rijetkih gradova koji je zadržao Dan oslobođenja grada od fašizma.

Za današnji dan predviđen je niz događaja. Najprije će u Centru za kulturu gradonačelnik, od 10 do 10 časova i 30 minuta, organizovati prijem za predstavnike bijeljinskog SUBNOR-a. Potom će delegacije SUBNOR-a i Gradske uprave, sa gradonačelnikom Mićom Mićićem na čelu, u 11 časova, u Gradskom parku položiti cvijeće i vijence na spomenike narodnim herojima.

Tačno u podne, u Velikoj sali u Gradskoj upravi biće upriličena dodjela gradskih priznanja.

U 18 časova i 30 minuta na Trgu kralja Petra I Karađorđevića planirano je polaganje vijenaca na spomenik borcima poginulim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, a u 19. časova, u Centru za kulturu, jSvečana sjednica Skupštine grada.

Prema protokolu, na sjednici će, poslije prigodnih obraćanja zvaničnika Grada Bijeljina i kulturno-umjetničkog programa, biti uručena Povelja Grada Bijeljina srpskom članu Predsjedništva BiH, Miloradu Dodiku.

Povodom ovih dešavanja od jutarnjih sati zabranjeno je parkiranje u centru grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA