Ukupno slučajeva
674 (+5)
Preminuli
17 (+2)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Obilježen Evropski dan jezika u Bijeljini FOTO

U organizaciji biblioteke „Filip Višnjić“ i Škole stranih jezika „Anglia“ Bijeljina na platou ispred Biblioteke obilježen je Evropski dan jezika uz druženje sa građanima kojima su poklanjane knjige na engleskom, njemačkom, francuskom, italijanskom i srpskom jezikom.

BIJELJINA

Verica Amidžić, direktorica Škole stranih jezika „Anglia" istakla je da nikada nije kasno za učenje stranih jezika ali da to treba učiniti onda kada ste spremni za učenje.

"Ako hoćete da budete dio svijeta morate da učite engleski, ako hoćete da budete dio Evrope morate da učite njemački", istakla je g-đa Amidžić.

Ona je pozvala sve zainteresovane građane da im se pridruže u učenju stranih jezika.

Dalibor Todorović, koordinator Američkog kutka u Bijeljini koji je prošle godine otvoren u prostorijama Biblioteke, izjavio je između ostalog da znanje stranih jezika otvara nove vidike svakom čovjeku i da je prije svega potrebno shvatiti koliko je to značajno. Jovan Cvjetković, direktor JU Narodna biblioteka „Filip Višnjić" Bijeljina

ukazao je na potrebu učenja stranih jezika kako bi se u većoj mjeri cijenila vrijednost različitih kultura.

„Do sada smo nekoliko puta organizovali besplatne kurseve francuskog jezika za članove Biblioteke za koje je vladalo veliko interesovanje tako da smo odlučili da krajem oktobra ponovo organizujemo besplatan tromjesečni kurs francuskog jezika za jedan manji broj zainteresovanih članova Biblioteke zbog pandemije korona virusa i uz maksimalno poštovanje higijensko-epidemioloških mjera", istakao je Cvjetković.

Evropski dan jezika obilježava se od 26. septembra 2001. godine na inicijativu Savjeta Evrope u Strazburu s ciljem skretanja pažnje javnosti na lingvističko bogatstvo starog kontinenta, kao i na potrebu učenja stranih jezika.