Bijeljina: Održana škola planinarskih vodiča treće generacije FOTO

Ispit za planinarske vodiče treće kategorije položilo je 16 kandidata koji su prošli obuku u planinarskom domu "Crveno brdo" na Majevici.

Bijeljina: Održana škola planinarskih vodiča treće generacije FOTO

Iz Planinarskog saveza Republike Srpske navode da su vodiči osposobljeni za vođenje grupa u ljetnjim uslovima po planinama visokim do 3.600 metara nadmorske visine.

Za najboljeg polaznika proglašen je Milan Janjić iz planinarske organizacije "Vihra" iz Rudog.

Uz pohvale domaćinu, planinarskoj organizaciji "Majevica" iz Bijeljine, za izuzetnu saradnju i vrhunsku organizaciju i pripremljenost planinarskog doma, instruktorski tim je ocijenio da je ovo bila jedna od najuspješnijih generacija polaznika obuke za planinarske vodiče.

Obuka je trajala od 18. do 27. septembra uz instruktorski tim u kojem su bili Slobodan Gočmanac, Goran Burić i Milorad Kličković, a 16 kandidata su iz planinarskih organizacija "Majevica" iz Bijeljine, "Korak" iz Zvornika, "Korak više" iz Prnjavora, "Banjaluka" i "Abonos" iz Banjaluke, "Čičak" iz Čelinca, "Stolac" iz Višegrada, "Vilenska vrela" iz Kneževa i "Vihra" iz Rudog.

"Svim novim planinarskim vodičima želimo što više uspješnih uspona i bezbjednih silazaka", poželjeli su planinari Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

  • 08:00

    8°C
  • 11:00

    10°C
  • 14:00

    15°C
Vedro
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

144 cm

Promjena: -1cm

Sava Jamena

311 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 06:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI