Paintball u Bijeljini! Sport koji liječi stres i podiže adrenalin (FOTO)

Paintball je sport u kojem se ravnopravno takmiče ljudi različitih profesija i stilova života, muškarci i žene, a životna dob nije presudna za dobar rezultat. Psihička stabilnost i snaga igrača nisu toliko presudne koliko inteligencija, taktika i odlučnost.

Paintball je simulacija ratovanja i ratne taktike, održava se u posebno opremljenom prirodnom ambijentu, a umjesto oružja koriste se paintball puške.

Jedno takvo mjesto, odnedavno je dostupno i Sembercima, a naravno i igračima iz okruženja. U blizini Eko kampa Amajlije, jedan mlad momak, Nemanja Spasojević, odlučio je da napravi dva ovakva terena i pokuša popularizovati ovaj sport.

- Prije svega, ovdje ekipe dolaze da bi se družile, razvijale povezanost između samih članova ekipe. U igračima se razvija sportski duh, timski rad, podstiče se samopouzdanje i razvija duh vođe. Bilo da ste početnik ili strijelac sa iskustvom, ovo je ekstremni sport u kojem ćete osjetiti nevjerovatan naboj adrenalina, a pri tome se zabaviti kao ni u jednom drugom sportu. Ovdje se 90 minuta opustite, nema stresa, kompletno se usredsredite na igru, počinje priču vlasnik kluba FOREST Nemanja Spasojević za portal Bijeljina Danas.

Igra je klasična simulacija ratovanja gdje su na početku ekipe na suprotnim krajevima terena, leđima okrenute jedna drugoj, pa na dogovoreni znak svi trče u zaklon.

- Igrači "ratuju" sa painball markerima, to su igračke koje ispaljuju obojenu municiju, a to je zbog toga da postoji dokaz da ste pogodili protivničkog igrača. Kuglice se raspršuju u trenutku pogotka, nakon čega morate napustiti igru. Kao i u svakoj igri, svrha je da se dobro provedete i naravno da se potrudite da pobijedite, ističe Spasojević.

Na području Semberije i ranije je bilo pokušaja organizovanja painball klubova, ali su oni bili kratkog trajanja i obično su trajali samo po nekoliko mjeseci. Ovaj, najsavremeniji teren do sada, daje mogućnsot da u jednom momentu na terenu bude i do 30 igrača, a za sve učesnike obezbijeđena je i oprema.

- Kada je riječ o opremi, igrač dobija kacigu, kombinezon i pancir za tijelo, specijalne rukavice, te paintball marker kao i 100 komada municije. Termin traje 90 minuta, što omogućava da ekipe razviju strategiju. Često imamo situaciju da kompletne porodice učestvuju u igri, a nedavno je jedna "supruga" uspjela "upucati svog muža" i pokazati da je bolji ratnik. Dolaze nam i djeca, koja ovdje, na otvorenom, organizuju rođendane kroz ovaj vid zabave.

Nemanja planira da oranizuje jedan turnir u kome bi učestvovali i klubovi iz cijele RS. Trenutno klubovi postoje još u Banjaluci i Brčkom.

- U svijetu postoji veliki broj ovakvih klubova, a to me je i opredjelilo da oformim klub. Pokušaćemo u narednom periodu da napravimo turnir koji bi okupio najbolje klubove iz regiona, Srbije, Hrvatske i naravno BiH. Nadam se da ću u tome uspjeti i proširiti paintball kao sport, pun adrenalina i strategije ratovanja, zaklučuje Nemanja Spasojević.

Na dva terena u Amajlijama, Nemanja organizuje takmičenje skoro svakog dana ili po pozivu. Kompletna oprema, sa puškom i 100 kuglica, u trajanju od 90 minuta borbe, košta 13 KM. Naravno u toku igre možete dokupiti sebi kuglice.

Na kraju, Nemanja nam je dao i nekoliko svajeta, za sve one koji žele da se bave ovim sportom:

- Pamento pucajte, razmišljanje i startegija su neophodni za uspjeh,
- Mirno čekajte da neko napusti „skrovište" te ga onda „upucajte",
- Nemoje pucati stalno i nasumično, jer ćete brzo ostati bez minucije i moraćete napustiti igru,
- Prije samog početka, gađajte malo u metu, tako ćete steći uvid u to kako i gdje da gađate.

Nemanja Spasojević - 066 079 452

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA