Ukupno slučajeva
765 (+35)
Preminuli
17 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Kon: Maska zamenjuje vanredno stanje i policijski čas

Dr Predrag Kon kaže da mjerama jeste suzbijen drugi talas korona virusa u Srbiji, ali navodi da sada "maska zamenjuje vanredno stanje i policijski čas".

REGION I SVIJET
FOTO: Tanjug

"Ono što jeste sigurno - u sprovođenju mera ne verujem da smo iznad okolnih zemalja, bez obzira što smo sa merama suzbili drugi talas. Imamo sitaciju oko nas koja govori šta može da se dogodi", navodi na početku dr Kon.

Dodaje i da sada neće da se reaguje sa vanrednim stanjem, ali prema njegovim riječima "maska zamjenjuje vanredno stanje i policijski čas".

"Nek' se niko ne zavarava da je dobro ići i na otvorenom potpuno slobodno. Krizni štab je bio za nošenje maske na otvorenom, ali sprovodivost te mere nije moguća i to je jedini razlog zašto je ta mera prepopručena", objašnjava.

Smatra da je neprijatnost nošenja maski manja od neprijatnosti koju izaziva korona virus. Navodi i da se "više plašimo kazni nego smrti".

Na pitanje da li se zimski Kovid razlikuje od ljetnjih, Kon navodi da nemamo nikakve dokaze.

"Imamo virus koji se relativno promenio", objašnjava on za "RTS".