Ukupno slučajeva
765 (+35)
Preminuli
17 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Tiodorović: Moguće uvođenje PCR testa pri ulasku u Srbiju

Epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje korona virusa u Srbiji Branislav Tiodorović izjavio je da se razmišlja o tome da bude uveden PCR test za sve koji ulaze u zemlju ili test koji dokazuje prisustvo antitijela.

REGION I SVIJET
FOTO: Tanjug

Govoreći o tome šta očekuje Srbiju u narednih mjesec dana kada je riječ o epidemiološkoj situaciji, Tiodorović je zaBlic rekao da dolaze hladni mjeseci, kada je veća vlažnost, što odgovara virusu i da će broj zaraženih zato biti u porastu.

- U narednih mjesec dana imamo dva scenarija. Prvi je ukoliko budemo poštovali mjere možemo očekivati da nam taj broj bude dvocifren, pa dobro, čak i kada pređe u trocifren kao sada, to nije drastično toliko, samo je važno situaciju držati pod kontrolom, a to se može samo poštovanjem mjera - istakao je Tiodorović.

On je naveo da je drugi scenario nepovoljan, a to je da ne uspijemo da obezbjedimo da se mjere poštuju, da imamo skok, a za to postoje uslovi, jer oko Srbije epidemija bukti.

- Ništa nije teško ni komplikovano, samo poštujte mjere koje ponavljamo mjesecima, nosite maske u zatvorenom obavezno, držite ditancu od jednog i po metra, održavajte higijenu i ono najvažnije, u ovom periodu borbe sa virusom zaboravite na slavlja, prosleve, okupljanja - naglasio je Tiodorović.