Ukupno slučajeva
3036 (+17)
Preminuli
68 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Od sutra svi ambulantni pregledi u zgradi stare hirurgije

Jutros je u bijeljinskoj bolnici održan sastanak Kriznog štaba na kojem je konstatovano da se povećava broj hospitalizovanih bolesnika u Kovid bolnici.

BIJELJINA

U cilju adekvatnog postupanja u situaciji pogoršane epidemiološke situacije, Krizni štab obavještava javnost da će se od sutra (ponedjeljak 25. oktobar) svi ambulantni pregledi obavljati u novoj poliklinici za konsultativno - specijalističku zaštitu u zgradi stare hirurgije.

Na dan 25.oktobara u Kovid bolnici je hospitalizovano 23 bolesnika. Većina oboljelih ima tešku kliničku sliku. Na kiseoničkoj potpori je 18 bolesnika. U toku jučerašnjeg dana primljena su još tri bolesnika u Kovid bolnicu.

U protekla 24 sata u Bijeljini su evidentirane 22 osobe pozitivne navirus korona.

Iz Bolnice apeluju da se svi pridržavaju propisanih i preporučenih mjera zaštite jer to je jedini način da se zaustavi dalje pogoršanje epidemiološke situacije.

- Bolnica "Sveti Vračevi" je ponosna što smo otvorili prvu Kovid bolnicu u Republici Srpskoj iz sredstava Kompenzacionog fonda. Moramo da naglasimo da je jučerasnji dan otvaranja Kovid bolnice protekao bez ikakvih stranačkih obilježja. Saopštenja i promotivni materijali pojedinih stranaka i pojedinaca sa otvaranja Kovid bolnice je čista zloupotreba jučerašnjeg događaja, ali to neće zaustaviti zdravstvene radnike naše ustanove da i dalje daju svoj maksimum u borbi protiv pandemije izazvane korona virusom - poručeno je sa Kriznog štaba Bolnice.