Ukupno slučajeva
3036 (+17)
Preminuli
68 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Trofej Bijeljine okupio sportiste iz pet zemalja

Treće otvoreno karate prvenstvo grada “TROFEJ BIJELJINE 2020“ ugostilo je oko 200 sportista iz pet zemalja i 23 kluba.

BIJELJINA

Organizator prvenstva je Karate klub UNSU iz Bijeljine. Takmičenje za sve uzrasne kategorije u katama i borbama održano je u grupama, tako da su mjere koje propisuje JZU Republike Srpske u potpunosti sprovedene.

- Naš primarni cilj je bio da se turnir održi strogo prema mjerama koje propisuje Institut za javno zdravstvo i da pokažemo da Karate klub "UNSU" pored rezultata koje pravi poslednjih godina može i u najsloženijim uslovima biti dobar i uspješan organizator, ali i dobar domaćin. Pored toga, uspjeli smo kao organizatori da u ovoj nezavidnoj situaciji okupimo klubove i sportiste iz čak pet zemalja, a među njima i svjetske karate zvijezde poput Marine Raković članice KK "Omladinac" iz Podgorice.

Pored nje na tatamijima u sportskoj dvorani Gimnazije mogli su se pratiti nastupi velikog broja reprezentativaca osvajača balkanskih, evropski i svjetskih odličja iz Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Austrije i Bosne i Hercegovine ali i nastupi najmlađih, kojima je ovo takmičenje jedno od prvih u njihovim karijerama.

-Ne samo da smo uspjeli da održimo tradiciju, već i da kao organizatori i sportisti pokažemo da možemo odgovoriti najsloženijim zadacima u čemu smo uspjeli - saopštili su iz kk UNSU.

Turnir je organizovan pod pokroviteljstvom Ministarstva za porodicu omladinu i sport Republike Srpske, i uz pomoć Gradske uprave.

- Ova podrška nam je veoma važna jer smo protekle dvije godine u Bijeljini ugostili preko 100 klubova iz sedam zemalja i nadali se da ćemo steći uslove da se naš turnir nađe na listi sportskih događaja koje pomaže Ministarstvo sporta. Tim povodom dužni smo da se zahvalimo ministru sporta gospođi Sonji Davidović i njenom kabinetu, koji su prepoznali naš trud i kvalitet ovog turnira. Da bi se sve to realizovalo zahvalni smo gospodinu dr Srđanu Mijatoviću koji je pristao da bude na čelu Organizacionog odbora i učini veliki napor da sve prođe kako smo zamislili i naravno, zahvalni smo na pomoći administrativnoj službi Grada Bijeljine, dodali su organizatori prvenstva.

Ovogodišnji "Trofej Bijeljine" pripao je podgoričkom Omladincu kao najuspšnijem u ukupnom plasmanu klubova. Na drugo mjesto plasirali su se tamičari KK "Sensei" iz Zvornika, dok su treće mjesto zauzeli gosti iz Herceg Novog (KK "Bijela").

U open senirskoj ženskoj kategoriji "Trofej Bijeljine" ponijela je Marina Raković (KK "Omladinac" Podgorica), dok je u muškoj konkurenciji istu ponio mladi Sandro Krešić iz Tuzle (KK "Do").

- Želimo da se zahvalimo i svim članovima našeg kluba i njihovim roditeljima koji su dali veliki doprinos organizaciji turnira i uopšte razvoju našeg kluba. Posebno se zahvaljujemo svim medijima koji su pratili i na taj način podržavali ovaj sportski događaj. Svim učesnicima njihovim sportistima i roditeljima, takođe veliko hvala s vjerom da se naredne godine u boljim uslovima i u većem broju vidimo ponovo u Bijeljini., poručuju iz KK UNSU.