Koviljuše dobijaju sportski teren

Na tromeđi naselja Koviljuše-Intergaj-Zair danas su počeli radovi na raščišćavanju 7000 m² terena, na kojem će biti izgrađen sportski centar, odnosno, teren za mali fudbal i travnati teren. Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, zajedno sa mještanima naselja Koviljuše, obišao je gradilište.

Koviljuše dobijaju sportski teren

- Lično sam bio uz stanovnike Koviljuša još od početka izgradnje naselja, čemu ima već 20 godina. Zajedno smo izgradili ulice i školu, kao i vodovodnu i gasovodnu mrežu, a Gradska uprava će nastaviti da pratiti potrebe Koviljušana i da radi u njihovom interesu, kao i do sada - najavio je Mićić.

On je naglasio da će novi sportski centar biti koristan za stanovnike tri naselja - Koviljuše, Intergaj i Zair, dok je u razgovoru sa mještanima Koviljuša dogovoreno da se prosječe put iz ovog naselja i spoji sa mostom u Ulici Raje Banjičića, čime bi saobraćajne gužve u ovom dijelu grada bile značajno smanjene.

- Oba projekta, sportski centar i nova saobraćajnica, predviđeni su Regulacionim planom Grada Bijeljina. U planu je i izgradnja obdaništa za djecu iz ovog dijela grada, kao i fiskulturna sala za područnu školu „Knez Ivo od Semberije" na Koviljušama. S obzirom na to da su Koviljuše od samog početka građene planski, nastavićemo da ih uređujemo kako i dolikuje pravom gradskom naselju. Sve radimo u dogovoru između lokalnih i republičkih vlasti, a okupljeni oko ideje da je interes građana na prvom mjestu - istakao je Gradonačelnik.

Željko Milić iz Koviljuša naglašava da je omladina ovog naselja osnovala i registrovala fudbalski klub „Koviljuše" koji se takmiči u 6. ligi Republike Srpske, tako da će izgradnja terena za fudbal biti od izuzetnog značaja za nastavak takmičenja novoosnovanog kluba.

- Osim toga, ovaj projekat je od važan za oko 5000 stanovnika tri naselja, a naročito je bitan da omladinu usmjerimo ka sportu, odnosno izvedemo na pravi put - smatra Milić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA