Ukupno slučajeva
3036 (+17)
Preminuli
68 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Skoro 800.000 KM pomoći za 1.556 radnika u RS, pola miliona za prevoznike

Kompenzacioni Fond Republike Srpske odobrio je na današnjoj sjednici 797.671,20 KM finansijske pomoći za 314 poslovnih subjekata i preduzetnika, odnosno za 1.556 zaposlenih.

REPUBLIKA SRPSKA
FOTO: Vlada RS

"Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske usvojio je Informaciju o poslovnim subjektima koji u skladu sa Uredbom o poreskim mjerama za ublažavanje ekonomskih posljedica nastalih usljed bolesti Kovid-19 izazvane virusom Sars-CoV-2, ostvaruju pravo na finansijsku podršku za maj mjesec 2020. godine iz sredstava Kompenzacionog fonda Republike Srpske, a za koje je Poreska uprava u periodu 29.09. do 21.10.2020. godine donijela rješenja da se odobrava isplata. Isplata će se vršiti na osnovu pojedinačnih rješenja koje je za svakog poslovnog subjekta i preduzetnika donijelo Ministarstvo finansija, Poreska uprava", saopšteno je iz Vlade RS.

Takođe, Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske odobrio je 499.881,29 KMprivrednim subjektima u oblasti međunarodnog prevoza lica u drumskom saobraćaju i pružanju aerodromskih usluga za saniranje finansijskog gubitka zbog posljedica pandemije virusa korona. Pomoć je odobrena za 33 privredna subjekta iz ove oblasti, a isplata će se vršiti na osnovu pojedinačnih rješenja koje će za svakog poslovnog subjekta i preduzetnika donijeti Ministarstvo saobraćaja i veza.

Na današnjoj sjednici, Upravni odbor je odobrio i 150.000 KMRepubličkoj upravi civilne zaštite Republike Srpskeza nabavku kontejnera.