Ukupno slučajeva
2969 (+64)
Preminuli
67 (+2)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

U Ugljeviku 8 zaraženih u protekla 24 časa

U Ugljeviku je u protekla 24 časa registrovano osam osoba zaraženih virusom korona, a u ovom mjesecu ukupno 49, saopšteno je nakon sjednice opštinskog Štaba za vanredne situacije.

REPUBLIKA SRPSKA

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić pozvao je građane da se pridržavaju epidemioloških mjera koje su propisane i istakao da je zdravlje najvažnije.

"Držanje distance i nošenje zaštitnih maski je najbitnije, a apelujemo na javna preduzeća i sve ustanove da svoje poslove obavljaju sa optimalnim brojem izvršilaca u narednom vremenskom periodu", rekao je Perić novinarima.

On je dodao da će svi kontrolni organi pojačati kontrole poštovanja epidemioloških mjera.

"U Domu zdravlja ima određenih poteškoća i u tom smislu ćemo preduzeti mjere kada je riječ o finansijama, kako bi se što adekvatnije pružala zdravstvena zaštita našim građanima", najavio je Perić.

On je pozvao rukovodstvo Rudnika i termoelektrane "Ugljevik" da izmire dio finansijskih obaveza prema opštini kako bi se moglo pomoći zdravstvenoj ustanovi i medicinskom osoblju da se što adekvatnije bore protiv virusa korona.