U Bijeljini trenutno je 390 građana pozitivno na virus korona

Gradski štab za vanredne situacije je na današnjoj sjednici zaključio da se epidemiološka situacija u Bijeljini iz dana u dan sve više usložnjava, zbog čega je ponovo apelovano na sve građane da poštuju propisane naredbe i preporučene mjere zaštite od virusa korona.

U Bijeljini trenutno je 390 građana pozitivno na virus korona

U Gradu Bijeljina trenutno je 390 građana pozitivno na virus korona, što je za 91 više u odnosu na prethodni dan. Hospitalizovano je 40 pacijenata, od kojih je 12 priključeno na kiseonik kao pomoć pri disanju.

Pod zdravstvenim nadzorom je 1022 građana. U prethodnih 24 časa jedan građanin je preminuo od posljedica zaraze virusom korona.

Nadležni organi nastavljaju sa pojačanom kontrolom ugostiteljskih objekata u pogledu poštovanja epidemioloških mjera. Juče je jedan ugostiteljski objekat zatvoren, a ugostiteljima su izdana i četiri prekršajna naloga zbog nepoštovanja tih mjera.

Gradski štab je potvrdio odluke Republičkog štaba donesene na sjednici 26. oktobra.Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić danas učestvuje na sastanku načelnika i gradonačelnika opština i gradova, kao i medicinskih ustanova, koji je u Banjaluci sazvala predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, gdje se razgovara o koracima koje treba preduzeti u narednom periodu u borbi protiv epidemije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA