Švedska pomoć za kanalizaciju

Šef kancelarije Švedske agencije za međunarodnu razvojnu pomoć (SIDA) Pele Person izjavio je danas da se projekat izgradnje kanalizacionog sistema u Bijeljini, vrijedan 36 miliona evra, realizuje planiranom dinamikom i istakao da je najznačajnija pomoć od oko pet miliona evra pristigla od "Side".

Švedska pomoć za kanalizaciju

Do sada je izgrađeno 12.370 metara fekalnih kolektora, 6.580 metara kišnih kolektora, a priključeno je 4.200 domaćinstava ili oko 16.000 stanovnika.

Ukupno očekivani broj priključaka po završetku svih radova je oko 5.200 stambenih jedinica od 20.000 do 40.000 stanovnika.

Tokom sastanka Persona sa direktorom "Vodovoda i kanalizacije" Dragomirom Ljubojevićem i načelnikom bijeljinske opštine Mićom Mićićem danas u Bijeljini istaknuto je da će radovi biti završeni za dvije godine.

Do tada biće napravljeno svih pet kolektora i primarni vod do prečistača i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Tokom jula biće raspisan tender za izgradnju primarnog kolektora.

Ljubojević je rekao da je plan dugoročnog razvoja preduzeća direktorom "Vodovod i kanalizacija" proširenje broja priključaka kako za vodosnadbijevanje, tako i za kanalizacione kolektore. Izgradnje kanalizacionog sistema u Bijeljini počela je 2005. godine, a očekuje se da će radovi biti završeni 2013. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA