Epl predstavio novu liniju „mekova“ sa novim M1 čipom

Novi „mekbuk er“, 13-inčni „mekbuk pro“ i „mekbuk mini“ desktop biće prvi „Eplovi“ računari sa novim M1 čipsetom. Time se računarska linija pridružila „ajfonima“, „ajpedovima“ i „epl voču“.

Epl predstavio novu liniju „mekova“ sa novim M1 čipom

Razvoj sopstvenog čipa ključan je korak za „Epl" koji će kompaniji dati više fleksibilnosti i kontrole kada je u pitanju razvoj novih modela. Početna cena novog „mekbuk era" je 999 dolara -ista kao i cena prethodnog modela koji je zamenio.

Osnovni model uključuje procesor sa 7 jezgara i 256 gigabajta skladišne memorije i 8 gigabajta radne. Modeli sa osmojezgarnim procesorom i 512 gigabajta skladišne memorije koštaju od 1.249 dolara pa sve do 2.049 dolara (16 gigabajta radne i 2 terabajta skladišne memorije).

Za dodatnih 299 i 199 dolara, mašine dolaze za već instaliranimFinal Cut Pro X iLogic Pro X. Kao i njegov prethodnik, „mekbuk er" biće dostupan u zlatnoj, srebrnoj i sivoj boji.
„Epl" navodi da osmojezgarni procesor ima 4 jezgra visokih performansi i 4 jezgra visoke efikasnosti, što bi trebalo da izbalansira snagu i dugotrajnost.

Čip M1 omogućava izuzetne performanse

Takođe se navodi da novi čip nudi najbolje performanse po vatu od bilo kojeg procesora na tržištu i omogućava trenutno buđenje i paljenje laptopa čim se otvori. Sve to treba da doprinese dužem životnom veku baterije i boljim performansama od prošlog modela.

Ima isti „Retina" ekran dijagonale 13 inča kao i njegov prethodnik, a baterija može da podrži 15 časova bežičnog veb pretraživanja i surfovanja i 18 časova puštanja video-materijala sa jednim punjenjem.

Što se „mekbuk pro 13" tiče, iz „Epla" ističu da je značajno moćniji od prošlog modela koji je imao „Intelov" procesor. Početna cena mu je 1.299 dolara.

Novi „mekbuk pro"Novi „mekbuk pro 13" je tako u stanju da višestruko brže ispisuje kod, renderuje složeni 3D materijal u Final Cut Pro i 5,9 puta brže i efikasnije obavlja mnoge druge zadatke.

Iz „Epla" obećavaju da će baterija biti u stanju da sa jednim punjenjem izdrži 17 časova pretraživanja po internetu i 20 sati reprodukcije video-materijala na Apple TV aplikaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA