Ukupno slučajeva
3019 (+50)
Preminuli
68 (+1)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Potvrđeno: Pogoršano stanje patrijarha Irineja

Zdravstveno stanje patrijarha SPC Irineja pogoršano je, potvrđeno iz SPC.

REGION I SVIJET

Podsetimo, poglavar Srpske pravoslavne crkve je hospitalizovan 4. novembra zbog pogoršanja stanja usled obolevanja od koronavirusa. On se nalazi u Vojnoj bolnici na Karaburmi.

"Dana 19. 11. 2020. godine došlo je do pogoršanja opšteg stanja Njegove Svetosti Patrijarha srpskog gospodina Irineja, kao posledica COVID 19. Stalni konzilijum lekara uz prisustvo lekara iz Ruske federacije prati opšte i kliničko stanje Njegove Svetosti Patrijarha srpskog gospodina Irineja.

O zdravstvenom stanju Njegove Svetosti javnost će biti i na dalje izveštavana", navedeno je na sajtu SPC.Stanje srpskog patrijarha Irineja je za sada pod kontrolom, iako ostaje borba i zabirnutost zbog njegovih godina, izjavio je vladika Stefan, vikarni episkop patrijarha.

Vladika Srefan, koji je i starešina Hrama Svetog Save, rekao je za Tanjug da su simptomi izazvani koronavirusom kod patrijarha, koji je primljen u bolnicu 4. novembra, kasnije krenuli naglo, da patrijarh teže diše i da brinu zbog njegovih godina.

"Sreća nisu problemi sa srcem, samo virus", rekao je vikarni episkop patrijarha Irineja o čijem zdravlju, kako dodaje, brine i tim lekara iz Rusije.