Kažnjen jer je jeo burek bez maske; Buregdžinica: "Mi ćemo da platimo kaznu"

Jedna buregdžinica u Ljubljani obećala je da će dostavljaču hrane, kažnjenom jer je u vreme epidemije jeo na javnom prostoru, pokriti trošak kazne ako se dokaže da je jeo njihov popularni burek sa sirom.

Kažnjen jer je jeo burek bez maske; Buregdžinica: "Mi ćemo da platimo kaznu"
FOTO: Facebook

"Tražimo slavnog dostavljača hrane koji je prošle nedelje u Ljubljani platio kaznu zbog konzumiranja hrane na stepeništu ispred Franjevačke crkve. Nameravamo da ga pitamo gde je kupio burek. Ako ga je kupio kod nas, pomoći ćemo mu sa plaćanjem kazne", objavila je buregdžinica "Burek Olimpija" na Fejsbuku.

Slučaj anonimnog dostavljača hrane koji je kažnjen 400 evra jer je u vreme "lokdauna" u centru Ljubljane, na pauzi seo i skinuo masku da bi na brzinu konzumirao jutarnji obrok, prerastao je u društveni događaj, ali i pravi politički teatar nakon što je slika tog prizora postala viralna na društvenim mrežama.

O ovom slučaju se raspravljalo i u parlamentu.

Opozicija je spomenuti slučaj uzela kao ilustraciju tvrdnji da su neke preduzete mere protiv koronavirusa apsurdne i preterane, a policija tvrdi kako je kažnjavanje bilo zakonski opravdano jer prekršilac nije nosio masku na otvorenom javnom prostoru, kako je propisano.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA