Ukupno slučajeva
4130 (+17)
Preminuli
126 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Krivokapić saopštio prijedlog sastava Vlade Crne Gore

Mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić predstavlja konačan prijedlog sastava 42. Vlade Crne Gore.

REGION I SVIJET

Opredijeli sam se da imam jednog potpredsjednika i taj potpredsjednik je Dritan Abazović, saopštio je Krivokapić.

On je saopoštio i imena ministara. Ministar odbrane je Olivera Injac, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović, ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, ministar prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, ministar zdravlja Jelena Borovinić Bojović, ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić, ministar javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić, ministar ekologije urbanizma i prostornog planiranja Ratko Mitrović, ministar poljoprivede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović, ministar pravde i manjinskih prava Vladimir Leposavić.

"Vlada koja nije ni startovala, a najviše kritikovana. Više se bavilo imenima, nego vizijom budućnosti Crne Gore", rekao je Krivokapić.

"Pozivam sve da nam pomognete da zajednički dođemo do najboljeg rješenja. Ovo je pitanje svih nas. Zatičemo vrlo negativno stanje", istakao je mandatar.

Dodao je da uvijek mali treba da se poredi sa sličnim i naveo primjer Luksemburga.

"Za četiri godine ako budemo ostvarili bar 50 odsto onog što smo zamislili mi ćemo se primaći dovoljno blizu da je kvalitet života postao drugačiji", naveo je Krivokapić.

Dodao je i da ako bi želio da ima vladu prijatelja, kumova i rodbine da "tu ne bi pripadao".

"Poznajem kandidate odskora, ali kada imate reference ne mogu da kažem da mogu da ga eliminišem", rekao je Krivokapić.

Krivokapić je ranije najavio da će do petka, 27. novembra, dostaviti Skupštini program i prijedlog sastava nove Vlade, a sjednica na kojoj će se poslanici o njoj izjasniti zakazana je za 2. decembar.