Bijeljina: Postavljeni tuneli za dezinfekciju na ulazu u Gradsku upravu

U dva ulaza u bijeljinsku Gradsku upravu postavljeni su tuneli za dezinfekciju s ciljem prevencije širenja virusa korona u javnim institucijama, saopšteno je iz Gradske uprave Bijeljina.

Bijeljina: Postavljeni tuneli za dezinfekciju na ulazu u Gradsku upravu
FOTO: Srna

Gradski Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije nabavio je dezinfekcione tunele u okviru realizacije projekta "Budimo odgovorni-čuvajmo jedni druge".

Dezinfekcioni tunel predstavlja najbolje rješenje kada su u pitanju ustanove sa visokom frekvencijom ljudi, jer nudi najviši nivo sanitacije, a u isto vrijeme se koristi siguran i ekološki prihvatljiv vid zaštite, navodi se u saopštenju.

Tehnologija koju koriste postavljeni tuneli vrši dezinfekciju sredstvom koje pruža zaštitu od bakterija, virusa, gljivica i ostalih mikroorganizama, a koristi formulu na bazi vode koja ne sadrži koncentracije alkohola i toksina, dermatološki je testirana i ekološki prihvatljiva.

Projekat "Budimo odgovorni-čuvajmo jedni druge" realizovan je u okviru programa "Odgovor na kovid 19 prema iskazanim potrebama opština i gradova u BiH", koji realizuje UNDP, a finansira Vlada Švajcarske.

U prethodnom periodu, u partnerstvu sa civilnim sektorom, još dva dezinfekciona tunela su postavljena na ulaz u šalter-salu Gradske uprave, kao i na ulaz u glavnu zgradu Dječijeg vrtića "Čika Jova Zmaj".

Za potrebe edukacije o opasnostima i načinu širenja virusa snimljeno je pet video-klipova, koji se distribuišu putem lokalnih portala i društvenih mreža.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA