Ukupno slučajeva
4196 (+17)
Preminuli
130 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Poplave u Srbiji: Evakuisano 85 osoba, vanredna situacija u 12 lokalnih samouprava

Evakuisano je 85 osoba iz objekata koji su poplavljeni izlivanjem bujičnih potoka u mjestima na jugu Srbije, a vanredna situacija proglašena je u 12 lokalnih samouprava.

REGION I SVIJET

U zajedničkoj akciji pripadnika Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP)Srbije i specijalističkih timova sa spasavanje i rad na vodi evakuisane su 32 osobe iz Doljevca, dvije iz Leskovca, šest osoba iz Bojnika, osam iz Bujanovca, četiri iz Zlatokopa kod Vranja, tri iz Pirota, 28 iz Bele Palanke i po jedna iz Dimitrovgrada i iz Donje Trnave kod Niša.

Vanredna situacija proglašena je na području Niša i Leskovca, na cijelom području opština Žitorađa, Doljevac, Dimitrovgrad, Vlasotince, Medveđa, Vladičin i Gadžin Han, Kuršumlija, a zbog obilnih snježnih padavina za šest mjesnih zajednica u Prijepolju, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Na području Nišavskog okruga situacija je stabilna i svi su se vodotokovi drugog reda vratili u korita, dok u slivu Južne Morave, na području Niša, Aleksinca i Ražnja i dalje ima plavljenja poljoprivrednog zemljišta.

Pripadnici Specijalističkog tima za spasavanje i rad na vodi danas su u Pčinjskom okrugu u mjestu Zlatokop evakuisali ljude i domaće životinje iz poplavljenih domaćinstava, dok su pripadnici Vatrogasno-spasilačkog bataljona iz Vranja i dalje na terenu.

U Topličkom okrugu tokom popodneva pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice (VSJ) Prokuplje vršili su 11 crpljenja vode na području opština Žitorađe u selima Badnjevac, Držanovac, Badnjevac, Jasenice i Donje Crnatovo.

Na teritoriji Jablaničkog okruga situacija je stabilna, a pripadnici VSJ Leskovac su tokom dana vršili osam crpljenja vode u tom gradu.

U Pirotskom okrugu pripadnici Specijalističkog tima za spasavanje i rad na vodi izvršili su evakuaciju 20 osoba, od toga jedne trudnice, kao i nekoliko grla sitne stoke iz poplavljenog područja na ušću Morkanjske i rijeke Nišave.

Stanje na ostaloj teritoriji Pirotskog okruga je stabilno, a vodotoci su u opadanju.