Pojačane inspekcijske kontrole u RS zbog pravoslavne Nove godine

Povodom obilježavanja Nove godine po julijanskom kalendaru, nadležni inspekcijski organi će danas i sutra nastaviti sa pojačanim kontrolama provođenja preventivnih mjera u Republici Srpskoj za suzbijanja širenja virusa korona.

Pojačane inspekcijske kontrole u RS zbog pravoslavne Nove godine
FOTO: Pixaba

Kao i u dane proteklih praznika, rad inspektora organizovan je u smjenama, te dolazak inspektora subjekti mogu očekivati i nakon 22 časa, do kada je trenutno propisano radno vrijeme.

"Iako je došlo do pozitivnih pomaka i stabilizacije epidemiološke situacije i dalje moramo ostati odgovorni. U dane proteklih praznika pokazali smo da kao društvo razumijemo koliko je značajna prevencija i da na taj način čuvamo sebe i svoje porodice, te u tom duhu pozivamo građane i privredne subjekte da nastave odgovorno postupati", saopšteno je Inspektorata RS.

Takođe, inspekcijski organi svakodnevno vrše nadzor u poslovnim objektima na Jahorini, a zbog pojačane frekvencije građana u toku skijaške sezone.

Na inicijativu Inspektorata Republike Srpske sa početkom zimske sezone na Jahorini, održan je sastanak predstavnika svih relevantnih institucija, a sa ciljem usaglašavanja djelovanja na provođenju mjera zaštite od virusa korona.

"U toku decembra izvršeno je 69 kontrola na Jahorini, od čega je u dva slučaja utvrđeno da se u momentu vršenja inspekcijske kontrole privredni subjekti nisu dosljedno pridržavali propisanih epidemioloških mjera, zbog čega su im izrečene kazne u iznosu od 4.000 KM. Inspekcija će i u narednim danima nastaviti sa redovnim kontrolama poslovnih subjekata na Jahorini", naveli su iz Inspektorata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA