TVOJA REKLAMA

Grad Bijeljina će transparentno i pravično podržavati sportiste

Grad Bijeljina će nastaviti sa snažnom podrškom sportistima i sportskim organizacijama, a vrata Gradske uprave će uvijek biti otvorena za njih, izjavio je gradonačelnik LJubiša Petrović na novogodišnjem prijemu za sportske radnike i predstavnike klubova sa područja Grada.

Grad Bijeljina će transparentno i pravično podržavati sportiste

- Pažljivo ćemo pratiti i mjeriti sve vaše rezultate, a trudićemo se da primjereno nagradimo svaki značajan uspjeh. U skladu sa našim ovlaštenjima, poboljšaćemo Pravilnik o dodjeli sredstava u sportu, tako da bude više transparentan i pravičan i da niko ne bude zapostavljen i zanemaren. Pored vaših sportskih uspjeha, izuzetno cijenimo vašu ulogu u poboljšanju zdravlja građana i vaš pedagoški rad sa mladima - istakao je gradonačelnik Petrović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Zoran Miljanović, predstavnik klubova koji okupljaju ratne vojne invalide i druge osobe sa invaliditetom, nije zadovoljan dosadašnjim izdvajanjima Grada.

- Ratne vojne invalide uglavnom okupljaju naši klubovi košarke, odbojke i streličarstva. Iako radimo u punom sastavu i ostvarujemo čak i međunarodne uspjehe, pomoć Grada je poslednjih godina smanjena za trećinu, sa tridesetak na dvadesetak hiljada konvertibilnih maraka godišnje. Očekujem da ćete Vi ispraviti tu grešku i da ćemo dobro sarađivati - izrazio je očekivanje Miljanović.

Predstavnik Šahovskog kluba „Svetozar Gligorić - Panteri" Vlado Stojanović je takođe izrazio nezadovoljstvo dosadašnjim izdvajanjima Gradske uprave za ovaj sport, ali i očekivanje da će se situacija poboljšati.

Bijeljina ima najbolje mlade šahiste u Republici Srpskoj i BiH, a u ovom gradu živi i jedini šahovski velemajstor u našoj zemlji koji je osmostruki olimpijski reprezentativac BiH i osvajač 11 medalja na Prvenstvu Evrope u šahu. Nažalost, i pored svega što imamo i što smo učinili, nismo dobili status kakav zaslužujemo. Nadam se da ćemo zajedno ispraviti tu nepravdu - istakao je Stojanović.