Ukupno slučajeva
4473 (+20)
Preminuli
134 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

U zemljotresu u Indoneziji poginulo najmanje 35 osoba

U zemljotresu jačine 6,2 stepena Rihterove skale koji je pogodio indonezijsko ostrvo Sulavezi poginulo je najmanje 35 osoba, povrijeđeno je više stotina, a Meteorološka služba je upozorila na rizik od novih potresa usljed smirivanja tla.

REGION I SVIJET
FOTO: STR/EPA

Potres je bio na oko šest kilometara sjeveroistočno od mjesta Madžene, na dubini od oko deset kilometara.

Portparol lokalnih vlasti provincije Zapadni Sulavezi, Safarudin Sanusi rekao je da je deset osoba pogonulo u Madženeu i u susjednoj oblasti Mamudžu i da broj pogiulih vjerovatno nije konačan.

Prema preliminarnim informacijama, 637 osoba povrijeđeno je u Madženeu, a tridesetak u Mamudžu.

Zvaničnik iz Agencije za meteorologiju i geofiziku (BMKG) Dvikorita Karnavati izjavio je da bi mogli uslijediti jaki potresi usljed smirivanja tla što bi moglo izazvati cunami.

On je istakao da je tokom proteklog dana bilo najmanje 26 manjih potresa nakon jučerašnjeg zemljotres jačine 5,9 stepeni Rihterove skale.

Niz potresa izazvao je tri klizišta, oštećeni su mostovi ka regionalnim mjestima poput Makasar, više od 60 kuća, dva hotela i nema struje.

 

11°

  • 16:00

    11°C
  • 19:00

    9°C
  • 22:00

    9°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI