"Blago (u) nama" na sceni Centra za kulturu

Predstava „Blago (u) nama“, po motivima kultnog dela Jovana Dučića „Blago cara Radovana“, biće izvedena 29. januara u Bijeljini, na sceni Centra za kulturu "Semberija".

BIJELJINA
FOTO: Dejan Janković

Ovaj inkluzivni projekat iz oblasti izvođačkih umjetnosti povezao je profesionalne pozorišne umjetnike i osobe oštećenog vida u kreativno umjetničko istraživanje na temu ljudske sreće.

Držeći se aktuelnih tendencija u modernom svjetskom teatru, reditelj predstave Dejan Janković je kroz formu scenskog eseja uspio da uobliči jedan de-iluzionistički teatar u kojem glumac ima višestruku funkciju pripovjedača, tumača određenih likova, komentatora, prezentera, plesača, pjevača i debatnog partnera u momentima interakcije sa publikom. Svaki izvođač u ovoj predstavi imao je prilike da kroz pomenute funkcije izloži svoj individualni i kolektivni stav o tome da li je smisao ljudskog bivstvovanja ostao nepromjenjen od Dučićevog vremena do danas i da li smo u stanju da, uz društveno nametnuti životni tempo prezasićenog infomacijama, odvojimo bitno od nebitnog, istinito od lažnog.

U predstavi igraju Milica Petrović, Lea Jevtić, Katarina Bradonjić, Tijana Simić, Ana Jovčić, Vitomir Šuljagić i Olivera Šuljagić.

Predstava se igra u 20 časova, a ulaznice po cijeni od 10KM mogu se kupiti na biletarnici Centra za kulturu.

 

10°

  • 16:00

    9°C
  • 19:00

    6°C
  • 22:00

    3°C
Vedro

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI