Obezbijediti veću podršku Sigurnoj kući

Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović razgovarao je danas sa zamjenikom ambasadora Velike Britanije u BiH Rut Vajsman i direktorom Američke agencije za međunarodni razvoj Nensi Eslik o važnosti unapređenja institucionalne i finansijske podrške Sigurnoj kući koja funkcioniše u okviru Fondacije „Lara".

BIJELJINA

On je istakao da Gradska uprava razumije važnost psihosocijalne, pravne i drugih vidova podrške žrtvama rodno zasnovanog nasilja i da će se truditi da u budžetu Grada za narednu godinu finansiranje rada bijeljinske Sigurne kuće bude uvršteno kao posebna stavka.

- Gradska uprava posredstvom Centra za socijalni rad obezbjeđuje trideset odsto sredstava za funkcionisanje Sigurne kuće, ali ćemo se zalagati da ta saradnja bude unaprijeđena - naveo je Petrović.

Vajsmanova je pohvalila kontinuirano finansiranje Sigurne kuće iz gradskog budžeta Grada Bijeljina i dodala da je važno osigurati njenu održivost.- Nažalost, rodno zasnovano nasilje je svakodnevna tema i drago nam je da smo dobili uvjeravanja od gradonačelnika i njegovih saradnika da će saradnja sa Fondacijom „Lara" biti osnažena - kaže Vajsmanova.

Nensi Eslik je ovom prilikom istakla da je važno obezbijediti sredstva ne samo za smještaj lica koja su pretrpjela nasilje, nego i za druge vidove pomoći koji će im omogućiti kasniju društvenu reintegraciju.

Ona je dodala da je ranije boravila u Bijeljini i obišla poslovno-industrijske zone, zaključivši da je riječ o velikom privrednom potencijalu.

- USAID će ove godine za lokalne razvojne aktivnosti u BiH izdvojiti ukupno 19 miliona evra i to je prilika i za Grad Bijeljinu da kroz saradnju sa našom Agencijom obezbijedi određena sredstva - rekla je Eslikova.

  • 16:00

    9°C
  • 19:00

    5°C
  • 22:00

    3°C
Vedro

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI