Ukupno slučajeva
4473 (+20)
Preminuli
134 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Spor oko naziva partije: Odbačena Đokićeva tužba protiv SPS

Okružni sud u Bijeljini potvrdio je prvostepenu presudu Osnovnog suda u Bijeljini kojom je odbačena tužba Socijalističke partije Petra Đokića protiv Socijalističke partije Srpske - SPS zbog naziva partije.

REPUBLIKA SRPSKA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

SPS je osnovana 12. marta prošle godine, od strane četvoro poslanika i djela članova SP kao i mladih ljudi iz svijeta sporta, kulture, privrede i drugih sfera, a ubrzo nakon osnivanja Đokić i SP su kod pravosudnih institucija pokušali da ospore naziv SPS.

Potpredsjednik SPS Maksim Skoko kaže da je i ova poslednja presuda očekivana, te da SPS nastavlja sa rastom i jačanjem.

- SPS ima povjerenje 30.000 građana Republike Srpske, imamo 40 odborničkih mandata i parlamentarni smo u 20 lokalnih zajendica. U Banjaluci imamo veliku podršku i treći smo po snazi nakon prvih izbora i nakon samo nekoliko mjeseci postojanja. Jasno nam je da će se nastaviti serija tužbi i pokušaja osporavanja nas i našeg rezultata na sve načine, ali to je uzaludan posao. SPS će nastaviti da raste i jača i volimo da kažemo da smo tek počeli. Naš zadatak i naša misija je Budućnost Srpske, a drugi neka se bave tužbama - poručio je Skoko.

11°

  • 22:00

    11°C
  • 01:00

    11°C
  • 04:00

    9°C
Vedro

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI