Ukupno slučajeva
4473 (+20)
Preminuli
134 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Uhapšen muškarac jer je ukrao kamilu da bi poklonio devojci za rođendan

Policija u Dubaiju uhapsila je muškarca jer je ukrao skupoceno mladunče kamile kako bi ga poklonio devojci za rođendan, preneo je državni list UAE.

Zanimljivosti
FOTO: REUTERS/Eric Gaillard

Vlasnici bebe kamile prijavili su krađu na svojoj farmi ranije ovog meseca pa je policija Dubaija beuzpešno pretraživala to područje.

Nekoliko dana kasnije, jedan građanin je prijavio vlastima da se na njegovoj farmi, udaljenoj oko tri kilometra, pojavila zalutala kamila.

Prilikom saslušanja njegova prvobitna priča „pala je u vodu", pa je ubrzo priznao da je upao na farmu svog komšije i ukrao retku vrstu kamile kako bi je poklonio svojoj devojci, a da je prijavio policiji „zalutalo mladunče" jer se uplašio da će biti uhapšen, navela je policija.

Policija je kamilu vratila vlasnicima i uhapsila osumnjičenog i njegovu devojku optužujući ih za krađu i davanje lažne izjave, preneo je list.

Kamile su nekada bile sastavni deo svakodnevnog života u Dubaiju koji je sada svetska metropola i grad budućnosti u Persijskom zalivu.

Pojedini ljudi još uvek gaje kamile zbog hrane i mleka.

U Emiratima je trka kamila veoma popularna zabava, ali se povremeno organizuje i izbor za „mis kamile" koji privlači trgovce koji su spremni da plate milione dolara za najcenjenije pasmine.

  • 22:00

    10°C
  • 01:00

    10°C
  • 04:00

    9°C
Vedro

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI