Na štandu TRB-a ministar odbrane Srbije, ambasador BiH, šeik Kalifa...

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović posjetio je TRB na Sajmu naoružanja i vojne opreme u Abu Dabiju - IDEX 2021.

BIJELJINA

On je izrazio zadovoljstvo što jedna od kompanija iz Republike Srpske ima svoj štand na ovom sajmu, koji je od početka korona izazova prvi veliki, ozbiljan, a svakako jedan od najvećih sajmova naoružanja u svijetu.

"Ovo je dobra prilika da se svi upoznaju sa onim što su mogućnosti naše industrije, i Republike Srbije i Republike Srpske. I drago mi je da sa nekim od kompanija već imamo dužu saradnju, koja će omogućiti da i Vojska Srbije koristi nešto od opreme ili naoružanja koje proizvode, i koje pokazuju sva dostignuća od Despota, pištoljskog naoružanja I drugih proizvoda koje sam mogao ovde da vidim", istakao je Stefanović.

On je ocijenio da kompanije iz našeg regiona imaju priliku da dosta snažno nastupe u Abu Dabiju i da ponude drugim državama i pojedincima da kupe proizvode koji će omogućiti da naši ljudi žive bolje.

Generalni direktor TRB-a Slaven Ristić poručio je da su na sajmu ostvareni značajni kontakti, da su gosti na štandu bili i ministar odbrane Srbije Borko Stefanović, šeik Khalifa bin Khaled al Hamed, ambasador BiH u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Šerif Mujkanović i brojni drugi.

Sajam naoružanja i vojne opreme u Abu Dabiju - IDEX 2021 počeo je u nedjelju 21. februara i trajaće do četvrtka 25. februara.

 

19°

  • 11:00

    19°C
  • 14:00

    21°C
  • 17:00

    23°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI