Ukupno slučajeva
4473 (+20)
Preminuli
134 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Dodik: Na nivou BiH najviše četiri nadležnosti

Na nivou BiH ne bi trebalo da bude više od dvije-tri, možda najviše četiri nadležnosti koje bi bile opšteprihvaćene, a sve drugo trebalo bi da bude predmet koordinacije, izjavio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

REPUBLIKA SRPSKA

Dodik je ponovio da referendum na kojem će se građani RS izjasniti da li podržavaju nametnute odluke visokih predstavnika, posebno o Sudu i Tužilaštvu BiH, nije referendum o statusu Srpske, o secesiji, već jasan otpor svim nametnutim rješenjima i strukturama koje su na osnovu toga nastale, a za koje RS nikada nije dala saglasnost.

Predsjednik RS je dodao da je svjestan toga kako eventualno neprihvatanje rezultata referenduma može dovesti do razlaza u BiH. "Ako se ne prihvata da BiH funkcioniše u skladu sa Dejtonskim mirovnim ugovorom i Ustavom, onda ja ne znam šta bismo mi tu, mislim na Republiku Srpsku, tražili", rekao je Dodik za sutrašnji NIN.

Komentarišući eventualne prijetnje Srpskoj, Dodik je rekao da svijet nije isti kao prije 20 godina. "Nikakvih prijetnji se ne bojim, jer samo hoću da obavljam svoju dužnost u najboljem interesu za ovaj narod", rekao je predsjednik Dodik. Dodik je ponovio da RS i on lično nemaju nikakve nesporazume sa Amerikancima.

Narodna skupština RS usvojila je 13. aprila odluku o raspisivanju referenduma u Srpskoj na kojem bi građani trebalo da se izjasne da li podržavaju nametnute zakone visokog predstavnika u BiH, posebno o Sudu i Tužilaštvu BiH, te njihovu neustavnu verifikaciju u parlamentu BiH.

 

11°

  • 16:00

    10°C
  • 19:00

    10°C
  • 22:00

    9°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI