Bijeljina: Projekat za ekonomsko osnaživanje žena žrtava nasilja u porodici

Organizacije civilnog sektora će uz finansijsku podršku EU u narednih 30 mjeseci provesti projekat osnaživanja najmanje 15 žena žrtava nasilja u porodici da postanu ekonomski nezavisne, tako što će pokrenuti vlastite biznise.

Bijeljina: Projekat za ekonomsko osnaživanje žena žrtava nasilja u porodici

Projekat koji provodi Fondacija "Infohaus" iz Sarajeva, u partnerstvu sa Udruženjem građana "Budućnost" iz Modriče, biće predstavljen sutra u Bijeljini na sastanku sa predstavnicima Sigurne kuće Fondacije "Lara".

Kako je predviđeno projektom, u Bijeljini će biti organizovano potpisivanje Memoranduma o saradnji između Fondacije "Infohaus", Udruženja "Budućnost" i Sigurne kuće da bi kroz zajedničko djelovanje doprinijeli većem zapošljavanju žrtava nasilja zasnovanog na preduzetništvu.

U svrhu što lakšeg pokretanja biznisa EU je, osim finansijskih sredstava, podržala i obuke, mentorstva i druge vidove stručne podrške ženama žrtvama porodičnog nasilja, prilikom i nakon pokretanja mikro biznisa.

Prema podacima iz osam sigurnih kuća u Republici Srpskoj i FBiH, iz civilnog sektora navode da žene koje trpe nasilje pretežno dolaze iz porodica koje imaju niska primanja i nedovoljno su obrazovane, što im predstavlja ogromnu prepreku prilikom zapošljavanja.

Iz Fondacije "Infohaus" je najavljeno da će predstavljanje projekta "Ekonomske i socijalne prilike ka nezavisnosti žena, žrtava nasilja u porodici" biti održano u restoranu "Gradski park" u Bijeljini, sa početkom u 12.00 časova.

Izjave za medije planirane su u 11.45 časova, a novinarima će se obratiti direktorica Udruženja "Budućnost" iz Modriče Jelena Mišić i direktorica Fondacije "Lara" iz Bijeljine Radmila Žigić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA