PETROVIĆ: Budžet neće biti blokiran MILOVANOVIĆ: Građani ne zaslužuju ovakvo ponašanje

Na Skupštini grada, koji je u toku, gradonačelnik Bijeljine povukao je neočekivan potez. Petrović je povukao iz procedure prijedlog o Izvršenju budžeta za 2021. godinu kao i tačku oko usvajanja Budžeta za 2021. godinu.

PETROVIĆ: Budžet neće biti blokiran MILOVANOVIĆ: Građani ne zaslužuju ovakvo ponašanje

Članovi skupštinske većine bili su zatečeni ovakvom odlukom Gradonačelnika koji je došao bez ikakvog obrazloženja.

- Predloženi budžet za ovu godinu bio je prijedlog prethodnog Gradonačelnika, koji je bio kandidat sadašnje skupštinske većine i praktično njihov prijedlog. Takav budžet se njima nije dopao, željeli su da raznim amandmanina preraspodijele sredstava građana na neke stavke koje bi bile podređene trošenju prevashodno političkoj namjeni. Imamo zakonsku osnovu da nastavimo sa finansiranjem svih započetih projekata i tako da budžet neće biti blokiran, rekao je Gradonačelnik Ljubiša Petrović.

Odbornici su tražili da se da objašnjenje i razlog za ovakav postupak gradonačelnika, ali jedino njegovo obrazloženje bilo je da je iskoristio svoje pravo, a Skupština neka radi po Statutu.

- Ova odluka Gradonačelnika govori o njemu i politici koju vodi prema građanima Bijeljine. To je u najmanju ruku neozbiljno, građani ne zaslužuju ovakvo ponašanje i ne znam čemu ovo vodi. Mi smo spremili određene amandmane kojima bi poboljšali rad određenih struktura u gradu, prije svega mladih bračnih parova, djece u vrtićima, no ova odluka je sve tu stopirala i rekao je Miroslav Milovanović šef kluba odbornika SNSD-a.

Nakon ovakvog postupka Gradonačelnika skupštinska većina skinula je određene tačke dnevnog reda sa današnje sjednice koje se odnose na finansiranje određenih komunalnih aktivnosti u gradu.

D. Tešić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA