Nove mjere Kriznog štaba u Bijeljini: Zabranjena sva privatna okupljanja sa više od 10 lica!

Nove mjere koje su donesene na današnjoj vanrednoj sjednici kriznog štaba usklađene su sa mjerama na republičkom nivou. Prema riječima gradonačelnika Ljubiše Petrovića ove mjere se bitno razlikuju u odnosu na prethodnu sjednicu i donesene zaključke.

Nove mjere Kriznog štaba u Bijeljini: Zabranjena sva privatna okupljanja sa više od 10 lica!

„Najnovije mjere se odnose na zabranu svih javnih okupljanja u grupama većim od 50 lica, zabranjuju se sva privatna okupljanja u grupama većim od 10 lica, i tu se misli na rođendane, svadbe, krštenja i sve slične porodične skupove. Zabranjuje se rad fitnes centara, kao i organizacija i izvođenje muzike uživo u ugostiteljskim objektima za smještaj i ishranu i piće", rekao je Petrović.

Građani su i dalje u obavezi da u zatvorenim prostorima nose maske, a ukoliko na otvorenom nema distance od dva metra i u tom slučaju.

"Lica koja obavljaju fizičku i rekreativnu aktivnost, djeca mlađa od 7 godina i invalidne osobe su izuzete od nošenja maski", rekao je Petrović.

On je dodao da je u odnosu na prethodni period nepovoljnija epidemiološka situacija u Bijeljini, kao i da će od ponedjeljka u Domu zdravlja početi vakcinacija za građane.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA