"Jedno drvo čini razliku" - Sadnice posađene i u Bijeljini FOTO

Volonteri Let’s Do It tima, u saradnji sa Info centrom Evropske unije u Bosni i Hercegovini su u nedelju, 11.04.2021. godine posadili drveće u deset gradova širom naše zemlje u okviru kampanje „Naša planeta, naša budućnost“.

BIJELJINA

Kroz današnju akciju sadnje pod nazivom "Jedno drvo čini razliku" posađeno je više od 6000 sadnica.

U zavisnosti od predjela u kojem se sadilo korištene su različite vrste drveća, pa su tako prilikom sadnje u urbanim sredinama korištene ukrasne vrste drveća kao što je japanska trešnja, crvenolisna šljiva i crveni hrast, a prilikom ekološkog pošumljavanja sadnice bijelog i crnog bora.

Uslijed globalne pandemije virusa COVID-19, akcije su održane u skladu sa trenutnim epidemiološkim mjerama i sa ograničenim brojem volontera.

Akciju u Bijeljini realizovala je grupa volontra, te su stabla platana posađena u dvije osnovne škole, „Knez Ivo od Semberije" i „Vuk Karadžić".

„Ova akcija je bila samo nastavak saradnje, jer je u zadnjih pola godine zasađeno preko 50 sadnica raznih vrtsta na području grada, a u okviru projekata pod pokroviteljstvom delegacije EU u Bosni i Hercegovini. Ovo je naše nastojanje da skrenemo pažnju na značaj zaštite životne sredine, značaj zelenila i uticaj zelenila na kvalitet vazduha i temperaturne razlike u ljetnom periodu. Ukoliko imamo u vidu činjenicu da je Bijeljina bila najzagađeniji grad u Evropi u prethodnih mjesec dana, a da je ovakav trend u zadnjih par godina, kao i da je BiH prva u Evropi po smrtnosti usljed zagađenja vazduha dolazimo do zaključka da hitno moramo nešto uraditi na ovom polju. Ovo je naš doprinos", izjavila je ispred "Let's do it" Bosna i Hercegovina, koordinator za Bijeljinu, Helena Stojić.

14°

  • 11:00

    16°C
  • 14:00

    18°C
  • 17:00

    20°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI