Vode Srpske: Novi investicioni ciklus u vodoprivredi vrijedan 19 miliona evra

Republika Srpska započinje novi investicioni ciklus u vodoprivredi vrijedan 19 miliona evra za projekte zaštite od poplava koji bi trebali biti završeni do 2024. godine, najavljeno je iz Javne ustanove "Vode Srpske".

Vode Srpske: Novi investicioni ciklus u vodoprivredi vrijedan 19 miliona evra

Za sanaciju rijeke Vrbas kroz gradsko područje Banjaluka biće investirano tri miliona evra.Vrijednost investicije za nadogradnju nasipa rijeke Bosne u Modriči je 3,8 miliona evra, a tri miliona evra planirano je za sanaciju crpnih stanica na području Srpca, Broda, Šamca i Bijeljine.

Za izgradnju Drinskog nasipa u Semberiji planirano je ulaganje 1,6 miliona evra za prvu fazu od ušća rijeke Janje u Drinu do ustave u Janji.

Predviđena je sanacija rijeke Miloševice u Prijedoru vrijedna 1.660.000 evra, regulacija rijeke Studeni Jadar u Milićima vrijedna 750.000 evra i sanacija korita rijeka Liješanj i Grab u Doboju, što je investicija od milion evra.

Biće investirano 400.000 evra u regulaciju rijeke Jošavke u opštini Jezero, za revitalizaciju kanala Borna na području Gradiške 400.000 evra, a 1,1 milion evra vrijedna je investicija u prvu fazu regulacije rijeke Hoče u Zvorniku.

Za sanaciju kanalske mreže na području pumpne stanice "Đurići" Tinja - Tolisa u Donjem Žabaru vrijednost investicije je pola miliona evra.Ugovor o nadzoru nad realizacijom projekta vrijedan je 1,3 miliona evra, a rezervna sredstva iznose 490.000 evra.

Iz "Voda Srpske" navode da je nakon uspješnog provođenja projekta "Hitna pomoć i zaštita od poplava u Republici Srpskoj" za koji je 2014. godine odobren kredit od 55 miliona evra, Evropska investiciona banka odobrila novi kredit od 19 miliona evra za projekte zaštite od poplava u Republici Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA