Janja: Sastanak predstavnika Kompanije "Bingo" i poljoprivrednih proizvođača

U Fabrici sušenog voća i povrća "Semberka" u Janji održan je sastanak predstavnika Kompanije "Bingo" i poljoprivrednih proizvođača i otkupljivača sa područja Semberije koji sarađuju sa ovom kompanijom.

BIJELJINA

Analizirana je protekla poslovna godina i dogovorena saradnja za ovu. Primarni cilj Kompanije "Bingo" je obezbijediti finansijsku sigurnost i plasman proizvoda individualnih poljoprivrednih proizvođača kako bi u narednom periodu mogli na čvrstim osnovama planirali svoju proizvodnju i razvoj ove grane privrede u Semberiji.​

- Kada govorimo o poslovanju "Binga'' u Semberiji razlikujemo dva segmenta. U oblasti industrijske prerade, preko OPZ "Agrofarmer" Janja sarađujemo sa 82 kooperanta. U segmentu otkupa konzumnih poljoprivrednih proizvoda preko firme "Janjaplod" imamo saradnju sa još 50 poljoprivrednika," rekao je Damir Kunosić, predstavnik Kompanije "Bingo".

Radnom sastanku je prisustvovao Rade Jovičević, koji je prošle godine prvi put uspostavio saradnju sa "Semberkom". Poučen pozitivnim rezultatima ove godine je udvostručio površine na kojima će uzgajati krompir i paštrnjak za potrebe fabrike u Janji.

- Dobre strane saradnje sa "Semberkom" su pozitivan odnos čelnih ljudi "Semberke" prema svim proizvođačima, sjeme, zaštitna sredstva i vještačka đubriva koja dobijamo unaprijed, isplata u roku sedam dana od momenta predaje poljoprivrednih proizvoda, dovoženje robe u rinfuzi, što nam umnogome olakšava posao. Danas smo saznali da je "Bingo" zainteresovan da poljoprivrednicima, svojim kooperantima, pruži podršku prilikom kupovine nove mahanizacije," istakao je Jovičević.Semberija info

 

21°

  • 14:00

    21°C
  • 17:00

    21°C
  • 20:00

    16°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI