Šeranić: U Bijeljini veoma uspješan proces vakcinacije

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da je proces vakcinacije protiv virusa korona u Bijeljini veoma uspješan.

Šeranić: U Bijeljini veoma uspješan proces vakcinacije

Šeranić je pohvalio danas rad Bolnice "Sveti vračevi" i Doma zdravlja u Bijeljini za sve aktivnosti na pružanju zdravstvene zaštite pacijentima oboljelim od virusa korona.

"Bijeljinski Dom zdravlja je među prvima formirao dnevnu kovid bolnicu, što je umnogome smanjilo pritisak na samu Bolnicu i ostavilo mogućnost da se organizuje i pružanje usluga po pitanju drugih oboljenja koje ova ustanova pruža u korist stanovništva", rekao je Šeranić nakon što je sa premijerom Srpske Radovanom Viškovićem posjetio Bolnicu u Bijeljini.

Ministar je pohvalio ovu koordinaciju rada domova zdravlja i nadležnih bolnica u Republici Srpskoj i naveo da je to mehanizam i način na koji se može odgovoriti na izazove korone.

Na pitanje novinara o mogućem ubrzanju vakcinacije protiv virusa korona u Srpskoj, Šeranić je rekao da se to može očekivati sa dolaskom veće količine vakcina koje se odmah i šalju na teren u lokalne zajednice.

Ministar je tokom posjete obišao kovid bolnicu, Polikliniku i Kovid centar

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA