Nove mjere štaba: Dozvoljen rad skijalištima i pozorištima u RS

Republički štab za vanredne situacije Republike Srpske od danas je dozvolio rad skijalištima, a od ponedjeljka i pozorištima u Srpskoj.

Nove mjere štaba: Dozvoljen rad skijalištima i pozorištima u RS
FOTO: FOTO: VLADA RS

Republički štab je održao danas sjednicu na kojoj je razmatrana epidemiološka situacija u Republici Srpskoj.

- U pogledu epidemiološke situacije, u trećoj smo sedmici manjeg broja ukupno zaraženih. Istovremeno, u padu je i broj ljudi koji su hospitalizovani u zdravstvenim ustanovama. U prethodnih 24 časa ukupan broj hospitalizovanih je 1.067, dok je na dan 6. aprila bilo 1.461 hospitalizovanih i od tada se u najvećem broju dana uočava opadanje boja hospitalizovanih - saopšteno je nakon sjednice.

Od danas se dozvoljava rad skijalištima i skijaškim centrima, a od ponedjeljka i rad pozorišta.

Republički štab za vanredne situacije usvojio je i Zaključak o donaciji Nestle Adriatic BH d.o.o. Bosni i Hercegovini, te dao saglasnost da se donacija u iznosu od 37.240 CHF, utvrđena od strane Savjeta ministara Bosne i Hercegovine, uplati JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske u svrhu nabavka vakcina i vakcinalnog materijala potrebnog za imunizaciju.

Republički štab za vanredne situacije zadužio je JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da u skladu sa pozitivno pravnim propisima realizuje predmetnu donaciju i da o istom informiše Republički štab za vanredne situacije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA